Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Запорізький кінологічний центр поліції відвідав керівник Першого військового шпиталю ветеринарної медицини
Опубліковано 13 жовтня 2023 року о 09:20

Кирило Чумаков - професор ветеринарної медицини, заслужений бойовий медик, який у 2018 році під час ООС створив польовий ветеринарний шпиталь Національної поліції України. З того часу і донині ветеринар їздить до прифронтових та деокупованих територій, аби рятувати тварин, постраждалих від бойових дій.

Під час війни страждають не тільки люди, а й тварини. Аби рятувати та лікувати пухнастих помічників, лікувальний заклад під керуванням Кирила Чумакова в перші ж дні повномасштабного вторгнення окупаційних військ став опорним військовим ветеринарним шпиталем України. Відтоді його фахівці лікують та допомагають у проведенні реабілітації поранених собак, щоб знову повернути їх на службу.

Сьогодні начальник Першого військового шпиталю ветеринарної медицини Кирило Чумаков разом із колегами прибули до кінологічного центру ГУНП в Запорізькій області. За допомогою спеціального пересувного обладнання спеціалісти провели профілактичне обстеження та призначили необхідне лікування деяким чотирилапим.

«Службові собаки Національної поліції допомагають правоохоронцям виконувати важливу, часто небезпечну роботу. Зокрема пухнасті напарники несуть службу на блокпостах, беруть участь у пошуках людей, виявленні наркотичних речовин і вибухівки, охороняють громадський порядок. Але під час війни собаки хворіють так само, як і люди. Під час виконання спеціальних завдань тварини нерідко отримують поранення та потребують кваліфікованої допомоги. Тож ми з колегами робимо все, аби якнайшвидше їх вилікувати та повернути до строю», - розповідає Кирило Чумаков.

Кінологічний центр ГУНП в Запорізькій області отримав чудову можливість детально дослідити здоров’я службових собак, зазначає інспектор Тетяна Данилюк: «Від «бойових» ветеринарів ми отримали слушні поради та призначення щодо лікування і підтримки відмінної форми наших вихованців. Надалі працюватимемо у тісній співпраці, аби собаки продовжували служити людям».

Нагадаємо: лікування поліцейських та оздоровлення їхніх дітей – лише частина завдань Запорізької профспілки атестованих працівників ОВС

Відділ комунікації поліції Запорізької області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux