Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
У Запоріжжі понад 400 поліцейських пройшли тренінги з підвищення стресостійкості в умовах сьогодення
Опубліковано 12 жовтня 2023 року о 15:23

Знайти джерело сили для подолання стресу, пов’язаного з війною, попередити наслідки пережитих травматичних подій та опанувати техніки зняття психологічної напруги правоохоронцям прифронтового регіону допомагали психологіня-волонтер та викладач Днепропетровского державного университету внутрішніх справ. 

«Однією з головних умов вдалого виконання працівниками поліції поставлених завдань була і залишається психологічна стійкість, особливо - у період воєнного стану. Саме тому з 20 вересня для особового складу організовані навчання з психологічної допомоги і підтримки. Ми плануємо залучити до тренінгів максимальну кількість поліцейських», - зазначає очільник ГУНП в Запорізькій області Артем Кисько. Він наголошує, що знання й навички знадобляться правоохоронцям для врегулювання конфліктних ситуацій не тільки на службі, а й у повсякденному житті.

Заходи відбуваються за сприяння представників Всеукраїнського кол-центру центру «Фундація, #ВАРТОЖИТИ» та Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Поліцейських навчають, як потурбуватися про власне ментальне здоров’я та відновити витрачений фізичний і психологічний потенціал, необхідний для ефективного виконання службових завдань в умовах війни.

«Важко не погодитись, що з тим, що рівень стресостійкості у співробітників правоохоронних органів значно вищий, ніж у пересічних громадян. Адже вони мають широку підготовку, - зазначає завідувач кaфeдpи гуманітарних дисциплін та психології поліцейської діяльності ДДУВС, тренер-інструктор HПУ Кирил Недря. - Проте зараз їх службове навантаження збільшилось у десятки разів. Майже щодня поліцейські стають учасниками або свідками травматичних подій. Тому їм важливо знати як стабілізувати та відновити свій психоемоційний стан».

Він пояснив присутнім загальне поняття й уявлення про травматичний стрес, природу його виникнення та вплив на людей.

«Кожен сприймає травматичну подію по-своєму й не розуміє почуття та поведінку іншого. Більшість людей можуть самостійно відновитись від стресу. Якщо ж він хронічний або психіка не справляється, є загроза посттравматичного стресового розладу (ПТСР) та стресових реакцій. У цьому випадку розмови «по душах» з друзями - неефективні, необхідно звертатись до відповідних фахівців та пройти комплексну терапію. Психолог допоможе відшукати необхідний ресурс сил та знайти вихід із критичної ситуації», - наголошує волонтерка гарячої лінії для військових Легія Бауер.

Учасникам тренінгів тренери надали конкретні поради, що робити, аби подолати стрес. Окрему увагу зосередили на успішних моделях комунікації з особами, які мають ознаки ПТСР або стресових розладів.

Відділ комунікації поліції Запорізької області
























Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux