Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські затримали наркозбувача з партією психотропу «Альфа-PVP»
Опубліковано 07 липня 2023 року о 17:22

У Дніпровському районі міста оперативники затримали 31-річного наркоділка, якого лише в травні цього року притягли до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин. Зловмисник не дотримався накладених на нього судом обов’язків та знов порушив закон. 

Нагадаємо, 18 травня працівники управління боротьби з наркозлочинністю в Запорізькій області задокументували причетність чоловіка до збуту наркотиків.

Тоді за результатами проведення низки заходів слідчими відділу № 1 Запорізького райуправління поліції наркозбувача було затримано та повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Відносно чоловіка було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 104 тисячі гривень. 25 травня він вийшов під заставу.

6 липня близько 22:00 в Дніпровському районі оперативники УБН разом з працівниками оперативного підрозділу ГУНП в Запорізькій області викрили на гарячому чоловіка, який здійснював збут психотропної речовини методом розкладання «закладок». При проведенні першочергових слідчих дій правоохоронці встановили, що при собі зловмисник незаконно зберігав 30 полімерних згортків з речовиною білого кольору (попередньо - психотроп «Альфа-PVP») загальною вагою понад 73 грами. Пересуваючись містом, з метою конспірації, заборонені речовини він ховав у спідній білизні.

В ході подальших слідчих дій за місцем мешкання фігуранта було проведено обшук та виявлено 2 зіп-пакети з речовиною рослинного походження (попередньо - наркотичний засіб «канабіс»).

Всі речові докази направлені на експертне дослідження. Вартість вилученого «товару» за цінами чорного ринку становить понад 41 тисячу гривень.

Раніше судимого за наркозлочини зловмисника затримано на підставі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури. Поліцейськими встановлюється канал надходження наркотиків до фігуранта.

Правоохоронці закликають громадян повідомляти про відомі факти виробництва, зберігання чи поширення наркотиків або психотропних засобів за номером 102. Попередити розповсюдження наркотиків та убезпечити молодь можна лише за умови спільної спільних зусиль у боротьбі з наркозлочинністю.

 Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux