Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліцейські затримали наркодилера
Опубліковано 22 травня 2023 року о 18:00

Раніше судимий житель міста замовляв наркотичні та психотропні речовини через телеграм-канал та збував наркозалежним клієнтам у спосіб «закладок». При поверхневому огляді у фігуранта правоохоронці виявили психотропи ЛСД у великих розмірах, а вдома - канабіс та МДМА. Правопорушника заарештовано. Йому загрожує до десяти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Днями працівники Управління боротьби з наркозлочинністю в Запорізькій області ДБН НПУ, перевіряючи оперативну інформацію, на одній з вулиць Вознесенівського району зупинили 30-річного чоловіка. При собі в нього виявили наркотичні марки ЛСД у кількості 50 штук та 35 пігулок сильнодіючих лікарських препаратів.

Для встановлення обставин та документування факту злочину на місце події прибула слідчо-оперативна група відділу поліції № 1 Запорізького райуправління.

Правоохоронці вилучили заборонені речовини та затримали правопорушника на підставі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання фігуранта правоохоронці виявили та вилучили понад 500 грамів канабісу вже розфасованого для збуту.


Також поліцейські виявили та вилучили 73 пігулки сірого кольору без маркування та дві пігулки синього кольору (попередньо - психотропна речовина МДМА), а також засоби для фасування та банківську картку.

Крім цього, під час слідчих дій у квартирі фігуранта поліцейські виявили та вилучили 156 500 гривень та понад 300 доларів США, ймовірно отриманих неправомірним шляхом.

Вилучене направлено на експертні дослідження.

Встановлено, що заборонені речовини чоловік замовив на телеграм-каналі та отримав на одному із поштових відділень міста Запоріжжя для подальшого збуту. При пересуванні по місту правопорушник приховував їх у своїй натільній білизні.

Фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Наступного дня за рішенням суду взято під варту.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури. Злочинні зав’язки підозрюваного та інші можливі канали придбання та розповсюдження наркотичних засобів та психотропних речовин встановлюються.

Поліцейські звертаються до громадян з проханням повідомляти про відомі факти збуту, розповсюдження наркотичних речовин, наркопосіви та наркопритони за номерами телефонів 096-655-02-29, 102 або на поштову скриньку [email protected]

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux