Портал в режимі тестування та наповнення
На блокпостах Запорізької області з початку року поліцейські припинили майже 4500 правопорушень
Опубліковано 07 липня 2023 року о 17:08

Правоохоронці в режимі 24/7 контролюють криміногенну та безпекову ситуацію в прифронтовому регіоні. В середньому щодня на блокпостах вони перевіряють близько 2100 осіб та 1500 транспортних засобів. Завдяки проведеним заходам не допущено потрапляння нелегальної зброї, наркотиків та виявлено 191 особу, причетну до збройних формувань рф та 34 нелегальних мігранти.

На виїздах та в’їздах на території Запоріжжя та області розгорнуті блокпости, на яких цілодобово несуть службу спільні наряди поліції, Національної гвардії України, Військової служби правопорядку, територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Правоохоронці здійснюють ретельну перевірку транспортних засобів, документів та речей тих, хто заїжджає в населений пункт чи залишає його.    

З початку року через стаціонарні і мобільні пункти контролю пройшло близько 279 500 транспортних засобів та майже 372 400 громадян. У результаті перевірок виявлено 419 осіб, які розшукувалися за скоєння злочинів і переховувалися від суду та слідства, а також 224 автівкиякі перебувають у розшуку.

Завдяки ефективному контролю правоохоронці розкрили 290 кримінальних та 4474 адміністративних правопорушень.

За вказаний період поліцейські попередили 211 фактів перевезення наркотичних засобів та припинили 13 фактів незаконного зберігання зброї, боєприпасів, вибухових пристроїв і речовин.

З незаконного обігу вилучено близько 2,8 кілограма наркотичних засобів, 9 одиниць вогнепальної зброї, 6 вибухових пристроїв (гранат), 842 набої, 742 літри спирту та 15 тонн тютюнових виробів.



Задокументували працівники поліції 42 факти використання підроблених документів (ст. 358 КК України), 8 фактів незаконних операцій з металобрухтом (ст. 213 КК України), 7 фактів підробки номерів вузлів і агрегатів транспортного засобу (ст. 290 КК України), 5 фактів незаконного транспортування з метою збуту підакцизних товарів (ст. 204 КК України), 4 факти крадіжок (ст. 185 КК України).

У сфері дотримання правил безпеки дорожнього руху задокументовано 347 правопорушень, передбачених ст. 130 КУпАП, за якими складено відповідні матеріали.

Профілактичні заходи поліції триватимуть і надалі. Просимо з розумінням поставитися до заходів вашої безпеки!

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux