Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські припинили роботу підпільного грального закладу
Опубліковано 06 травня 2023 року о 12:22

Правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку зі спеціальним програмним забезпеченням для проведення азартних ігор та інші речові докази протиправної діяльності. Відносно гравців-відвідувачів складені адміністративні матеріали. А представники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки вручили порушникам повістки до військомату.

Діяльність нелегального об’єкта в Комунарському районі міста виявили та задокументували працівники відділу поліції № 4 Запорізького райуправління під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури.

Заклад «любителів азартних ігор» функціонував у нежитловому приміщенні та діяв у режимі суворої конспірації, без вивісок та реклами, а за допомогою камери відеоспостереження адміністраторка проводила фейс-контроль постійних клієнтів.

5 травня згідно ухвали Комунарського районного суду міста Запоріжжя співробітники сектору превенції та слідчі територіального підрозділу поліції за силової підтримки спецпризначенців БПОП провели санкціонований обшук в ігровому приміщенні.

На момент візиту правоохоронців у закладі знаходились адміністратор та шість відвідувачів-гравців. У залі зафіксовано наявність увімкненої комп’ютерної техніки, підключеної до Інтернет-мережі.

Під час слідчих дій працівники поліції виявили та вилучили 12 системних блоків, 13 комп’ютерних моніторів, ігрові маніпулятори та клавіатури, роутер, систему відеонагляду, маршрутизатор, мобільні телефони, флешнакопичувачі.

Вилучену техніку направлено на експертне дослідження до Запорізького НДЕКЦ.

Також у нелегальному закладі правоохоронці виявили та вилучили 40 літрів пива різних торгових марок. Наразі вирішується питання щодо притягнення адміністратора закладу до адміністративної відповідальності за ст. 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) КУпАП.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками ч. 1 ст. 203-2 (Незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей) Кримінального кодексу України, правоохоронці встановлюють організаторів незаконного бізнесу та осіб, причетних до незаконного збагачення.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури.

Поліція звертається до громадян із проханням повідомляти інформацію щодо функціонування незаконних гральних закладів на спецлінію «102».

Нагадаємо: Запорізькі поліцейські затримали трьох зловмисників, причетних до скоєння низки особливо тяжких злочинів на території міста

Відділ комунікації поліції Запорізької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux