Портал в режимі тестування та наповнення
Упродовж двох діб війська країни-агресора завдали 174 удари по території регіону – поліція продовжує документувати наслідки влучань
Опубліковано 08 травня 2023 року о 14:10

6 та 7 травня окупанти обстрілювали територію Запорізької області з артилерії, різних видів реактивних систем залпового вогню та ракетних комплексів, застосували БПЛА, гатили авіабомбами. Постраждали населені пункти Запорізького, Василівського та Пологівського районів. У результаті збройної атаки в містах і селах зруйновано житлову та цивільну інфраструктури. Отримано інформацію про трьох поранених цивільних осіб, двоє з них госпіталізовані.

Загалом за два дні до органів поліції надійшло 21 повідомлення про зруйновану інфраструктуру області. окупаційні війська обстріляли понад 20 населених пунктів. Під атаку ворога потрапили Гуляйполе, Залізничне, Новоданилівка, Новоандріївка, Малинівка, Ольгівське, Білогір'я, Мала Токмачка, Чарівне, Полтавка, Гуляйпільське, Новомиколаївка, Щербаки, Червоне, Темирівка, Новояковлівка, Кам'янське, Степове, Малі Щербаки, Таврійське, Комишуваха, Новояковлівка.

Вчора російські війська обстріляли територію Запорізького району з різних видів озброєння (попередньо – РСЗВ «Смерч», ЗРК С-300, ОТРК «Іскандер»). Влучання зафіксовані на околицях та безпосередньо в населених пунктах. Ворожим вогнем вщент знищено декілька будинків у Комишувасі, пошкоджені довколишні домівки та господарчі будівлі. Також зафіксовані руйнування об’єктів житлової та цивільної інфраструктур в інших громадах Запорізького району.

У результаті обстрілів поранень зазнали троє цивільних громадян. Двоє жителів Комишувахи - 70-річна жінка та 40-річний чоловік - госпіталізовані. Третього постраждалого після надання медичної допомоги відправлено на амбулаторне лікування.

На місцях влучань досі працюють правоохоронці, збирають докази воєнних злочинів окупантів.

За зібраними матеріалами слідчі поліції та УСБУ відкрили кримінальні провадження за ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо: На Запоріжжі поліцейські задокументували наслідки ворожих атак із постраждалими

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux