Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські затримали трьох зловмисників, причетних до скоєння низки особливо тяжких злочинів на території міста
Опубліковано 02 травня 2023 року о 17:29

Протягом двох тижнів раніше судимі чоловіки вчинили зухвалі розбійні напади на поштове відділення й АЗС, а також здійснили угон автомобіля. Максимальна міра покарання, яка загрожує підозрюваним - до п'ятнадцяти років ув’язнення із конфіскацією майна.

25 березня о 08:30 до чергової частини відділу поліції № 4 Запорізького РУП надійшло повідомлення про розбійний напад на одне з поштових відділень Комунарського району.

На місці події слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції встановила, що до приміщення пошти зайшов невідомий з бафом на обличчі, повалив на підлогу оператора, почав душити, зв’язав йому руки та забрав із каси та сейфа понад 8000 гривень. Після цього пішов у невідомому напрямку.

7 квітня до поліції надійшло повідомлення про аналогічний злочин у тому ж районі міста. О 05:15 двоє чоловіків у медичних масках крізь незачинені двері проникли до приміщення автозаправної станції. Один з них, погрожуючи працівниці АЗС предметом, схожим на пістолет, заволодів металевим сейфом із грошовими коштами в сумі понад 17500 гривень та талонами на пальне.

А 5 квітня 33-річний житель Запоріжжя повідомив про угон свого автомобіля «Opel Astra», який він напередодні ввечері залишив у дворі багатоповерхівки Комунарського району.

До розкриття резонансних злочинів були залучені оперативники територіального підрозділу поліції та управління карного розшуку ГУНП в Запорізькій області, кінологи, криміналісти та спеціалісти інших профільних служб. Пошуки фігурантів ускладнювалися відсутністю інформації про особливі прикмети нападників та їхні зовнішні ознаки, оскільки під час скоєння злочинів вони приховували свої обличчя та діяли в рукавичках.

Завдяки ретельному аналізу слідової інформації, відео з камер спостереження та проведеним оперативно-розшуковим заходам правоохоронці встановили авто, на якому пересувались нападники, та маршрут їхнього руху.

Поліцейські затримали зловмисників 28 квітня в Комунарському районі Запоріжжя за силової підтримки спецпризначенців КОРД та БПОП. Ними виявилися троє раніше судимих чоловіків, 1990 та 1992 років народження. Всі вони – раніше судимі мешканці обласного центру.

Під час санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів вилучено боєприпаси – чотири бойових гранати та речові докази, які підтверджують причетність злочинців до розбійних нападів, - талони на пальне, ключі з бирками від паливних колонок, банківські картки, фрагменти металевого сейфа, а також штамп та печатку з реквізитами АЗС і пошти. А в транспортному засобі, на якому чоловіки пересувалися, виявлено пластикові хомути, які один зі злочинців використав для зв’язування оператора поштового відділення.

Крім цього, правоохоронці вилучили у зловмисників пристрій для примусового відкривання дверей, ключі та номерні знаки викраденої іномарки, а також особисті речі потерпілого автовласника.

Сам Opel Astra, замаскований брезентом та без номерних знаків, виявили перед домоволодінням одного з фігурантів працівники управління патрульної поліції.

Усі зловмисники затримані на підставі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Одному із затриманих повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 (Розбій) КК України. Другому інкримінують вчинення аналогічного злочину, а також ще одного, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. А їхньому третьому співучаснику – злочини, передбачені ч. 1 ст. 263 та ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України.

Комунарський районний суд Запоріжжя усім підозрюваним обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури міста Запоріжжя. Причетність інших осіб до злочинної діяльності наразі перевіряється.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux