Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Запорізькі поліцейські попередили ввезення на територію обласного центру майже 400 літрів алкоголю невідомого походження
Опубліковано 08 квітня 2023 року о 13:17

Правоохоронці вилучили у експедитора весь контрафактний товар, вартість якого за цінами чорного ринку складає близько 70 тисяч гривень, та автівку, якою здійснювалась його незаконне транспортування. Наразі в рамках відкритого кримінального провадження встановлюється походження і призначення фальсифікату.

Працівники поліції щодня здійснюють оперативно-профілактичні заходи щодо протидії порушенням у сфері реалізації підакцизної групи товарів. Зокрема перевіряють автотранспорт на блокпостах, здійснюють рейди по торговельних закладах та ринках.

Так, 7 квітня під час несення служби на одному з блокпостів Комунарського району співробітники сектору превенції відділу поліції №4 Запорізького райуправління зупинили транспортний засіб «Опель Віваро» під керуванням місцевого мешканця, 1992 року народження.

Під час проведення огляду в кузові автомобіля поліцейські виявили велику кількість спиртного, дозвільні документи щодо походження та транспортування якого у керманича були відсутні. Надати будь-які пояснення щодо виявленого вантажу чоловік відмовився.

Працівники слідчо-оперативної групи територіального підрозділу поліції, які прибули на місце події, виявили та вилучили із автівки 37 ємностей по 10 літрів та 4 ємкості по 6 літрів із невідомою рідиною з характерним запахом спирту.

Із незаконного обігу вилучено 394 літри алкоголю невідомого походження загальною вартістю близько 70 тисяч гривень. Усі зразки вилученого направлено на експертні дослідження Усі зразки вилученого направлено на експертні дослідження.

Слідчим відділу № 4 Запорізького РУП відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає штраф від п’яти до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури. Наразі вживаються заходи щодо накладення арешту на вилучену підакцизну продукцію. Встановлюються канали її надходження та безпечність для вживання.

Правоохоронці попереджають громадян бути уважними та обирати якісну та легальну продукцію для споживання. В разі наявності будь-якої інформації про місця виготовлення та реалізації сурогатного алкоголю, просимо повідомляти до поліції за телефоном 102. Ваша допомога дуже цінна для нас. Робимо місто кращим разом!

Нагадаємо: На Запоріжжі з початку року поліція вилучила майже 2200 літрів нелегального алкоголю та понад 16 тисяч контрафактних пачок цигарок

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux