Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Запоріжжі з початку року поліція вилучила майже 2200 літрів нелегального алкоголю та понад 16 тисяч контрафактних пачок цигарок
Опубліковано 05 квітня 2023 року о 13:55

До адміністративної відповідальності притягнуто понад 440 правопорушників, відкрито п’ять кримінальних проваджень та припинено діяльність чотирьох «наливайок». Це результати профілактичних заходів, спрямованих на запобігання порушенням у сфері реалізації підакцизної групи товарів, що й надалі тривають у нашому місті та області. 

До робочих груп, які здійснюють перевірку «ринку» підакцизної продукції, залучені працівники регіонального Управління стратегічних розслідувань, відділу захисту інтересів суспільства і держави ГУНП області, груп реагування патрульної поліції, поліцейські офіцери громад та дільничні офіцери.

Як повідомив начальник відділу превенції Запорізького районного управління поліції Віктор Малюта, з початку року правоохоронці проінспектували майже 3 тисячі об’єктів роздрібної торгівлі, серед яких: ринки, магазини, кіоски тощо. За результатами перевірок виявлено понад 330 порушень правил торгівлі алкогольними напоями й тютюновими виробами (ст. 156 КУпАП), з них: 178 – торгівля підакцизними товарами без ліцензії або марок акцизного збору; 146 – продаж підакцизних товарів у заборонений рішенням органу місцевого самоврядування час доби, 9 - торгівля з рук або на не відведених для цього територіях.

Окрім того, викрито 74 порушення порядку провадження господарської діяльності (ст. 164 КУпАП) та 35 фактів виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення (ст. 176 КУпАП).

Так, 18 березня в результаті заходів, проведених працівниками відділу поліції № 5 Запорізького РУП, в Хортицькому районі Запоріжжя закрито вуличний кіоск, у якому здійснювалася роздрібна тютюновими виробами. Поліцейські зафіксували порушення і склали відносно чоловіка, який здійснював підприємницьку діяльність без реєстрації як суб’єкт господарювання, адміністративні матеріали. Вилучено 1800 пачок цигарок на загальну суму 108 тисяч гривень.

«З початку року правоохоронці припинили діяльність 4 «наливайок», вилучили із незаконного обігу понад 2190 літрів алкоголю та більш ніж 16120 пачок цигарок, - зазначив Віктор Малюта. - Також задокументовано матеріали до п’яти кримінальних проваджень за ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України».

Так, під час розслідування кримінального провадження, відкритого за фактом крадіжки майна з автомобіля, поліцейські відділу №2 Запорізького РУП викрили чоловіка, який у своєму гаражі зберігав значний обсяг спиртовмісних речовин невідомого походження.

22 лютого під час обшукових заходів у одному з гаражних кооперативів Олександрівського району правоохоронці виявили різноманітні ємності з прозорою речовиною, яка має різкий запах спирту. Загалом із незаконного обігу вилучено понад 320 літрів речовини невідомого походження.

Фігурантом кримінального провадження, відкритого за ст. 204 Кримінального кодексу України, став і 33-річний запоріжанин, який реалізовував на території міста тютюнові вироби без марок акцизного збору та без ліцензії на провадження цього виду господарської діяльності. Контрабандний товар він отримував від постачальника в одному з поштових відділень, а потім транспортував до торгівельних точок Запоріжжя.

У ході санкціонованого обшуку 20 березня в автомобілі фігуранта поліцейські виявили та вилучили близько 11 тисяч контрафактних цигарок, вартість яких за цінами «чорного ринку» становить понад 650 тисяч гривень.

Досудові розслідування за виявленими фактами незаконного виготовлення, зберігання, збуту або транспортування з метою збуту підакцизних товарів тривають під процесуальним керівництвом окружних прокуратур.

Нагадаємо: Запорізькі слідчі завершили досудове розслідування відносно осіб, які ввозили на територію області безакцизні цигарки


Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux