Портал в режимі тестування та наповнення
З початку року на Запоріжжі поліцейськими виявлено понад 16 тисяч порушень Правил дорожнього руху
Опубліковано 08 квітня 2023 року о 12:25

Забезпечення публічного порядку та безпеки дорожнього руху, патрулювання вулиць, реагування на всі звернення громадян про різні події та правопорушення – основні завдання груп реагування патрульної поліції.

Щодобово для забезпечення безпеки дорожнього руху на вулично-дорожній мережі Запорізької області залучаються 37 нарядів поліції.

Так, від початку поточного року правоохоронці виявили та задокументовано понад 16 тисяч порушень ПДР України учасниками дорожнього руху.

Щодня правоохоронці виявляють та документують порушення правил обгону, проїзду пішохідних переходів, відсутність документів на право керування, створення небезпечних ситуацій на дорозі, неправильні дії пішоходів тощо. За 3 місяці цього року працівниками ГРПП виявлено:

- 984 факти керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції;

- 3464 - керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами;

- 1623 - порушень правил дорожнього руху пішоходами, велосипедистами;

- 1723 - перевищень встановлених обмежень швидкості руху.

За вказаний період часу на території області зареєстровано 158 ДТП з постраждалими, в результаті яких загинуло 14 осіб. Найчастіше причинами автопригод з постраждалими є перевищення безпечної швидкості, порушення правил маневрування, порушення правил проїзду пішохідних переходів, порушення правил проїзду перехресть, а також перехід проїзної частини в невстановленому місці.

За вказаний період зареєстровано 56 ДТП, скоєні водіями у нетверезому стані, 4 з них - з постраждалими. Також зареєстровано 18 ДТП за участю дітей, з них – 12 з постраждалими. Жодна дитина не загинула, але травмовані 13.

Організація роботи поліцейських Запорізької області щодо забезпечення безпеки дорожнього руху, запобігання виникнення надзвичайних ситуацій на вулично-дорожній мережі області та надання всебічної допомоги учасникам дорожнього руху, перебуває на постійному контролі керівництва ГУНП в Запорізькій області.

Запорізькі поліцейські закликають всіх учасників дорожнього руху неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху та бути відповідальними на дорозі!

Нагадаємо: У Запоріжжі поліція встановлює обставини двох ДТП, унаслідок яких загинула жінка-пішохід та травмовано малолітню дитину

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux