Портал в режимі тестування та наповнення
За шість місяців поточного року запорізькі поліцейські виявили понад 1200 правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків
Опубліковано 11 липня 2023 року о 11:08

У результаті злагодженої роботи правоохоронців та вжитих заходів з незаконного обігу на території області вилучено понад 59 кілограмів наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів та їх аналогів. За цінами «чорного ринку» вартість такого «товару» становить близько 45 мільйонів гривень.

Одним з пріоритетних напрямків роботи поліції Запоріжжя є боротьба з незаконним обігом наркотиків, вживання яких призводить до вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.

Загалом за перше півріччя поліцейські припинили понад 1200 наркозлочинів. В межах їх розслідувань у 409 кримінальних провадженнях фігурантам повідомлено про підозру. А до суду з обвинувальними актами вже скеровано 391 провадження. За статистикою більшість з них відкрито за фактами зберігання наркотичних засобів, відповідальність за які передбачена ст. 309 Кримінального кодексу України.

Крім цього, поліцейські ведуть активну роботу, спрямовану на виявлення місць збуту наркотиків і затримання осіб, підозрюваних у розповсюдженні заборонених речовин. За вищевказаний період правоохоронцями було задокументовано 124 злочини повязаних із збутом наркотиків (ст. 307 Кримінального кодексу України).

Зараз більшість збувачів переходять до тіньового розповсюдження наркотиків, створюючи інтернет-магазини. Однак поліцейські активно та своєчасно виявляють такі «новації». Так останнім часом поліцейськими області ліквідовано 4 онлайн-магазини, що здійснювали продаж канабісу, психотропних речовин «Альфа-PVP» та «амефтамін».

Крім того, працівники управління боротьби з наркозлочинністю в Запорізькій області перекрили 36 каналів постачання наркотиків до Запоріжжя з інших міст.

Також правоохоронці ліквідували 11 наркопритонів (ст. 317 Кримінального кодексу України). Переважно осередки для вживання наркотичних речовин були виявлені у власних оселях місцевих мешканців.

Активна робота велась і в напрямку виявлення та документування нарколабораторій (ст. 313 Кримінального кодексу України). Так, поліцейські встановили, що мешканець Запоріжжя на початку повномасштабного вторгнення переїхав до сусідньої області, де організував місце для виготовлення та зберігання психотропної речовини «Альфа-PVP» (в особливо великих розмірах). Він підібрав двох спільників з метою подальшого її збуту наркозалежним особам по всій території держави. Під час проведення обшуків правоохоронці вилучили 35 кілограмів психотропу, 1000 літрів прекурсорів, 200-літровий реактор та лабораторне обладнання. За цінами «чорного ринку» вартість вилученого становить понад 30 мільйонів гривень. Причетних осіб було затримано, їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Перемогти наркозлочинність можна лише завдяки злагодженим діям поліції та громадськості. Кожен може зробити внесок в боротьбу з цим небезпечним явищем. Повідомляйте про відомі вам факти збуту, розповсюдження наркотичних речовин, наркопосіви та наркопритони на спецлінію поліції 102, електронну пошту [email protected] або у чат-бот «ЗапоріжжяПротиНаркотиків» https://t.me/ZaporozhyeStopDrug_bot.

Нагадаємо: Запорізькі поліцейські затримали наркозбувача з партією психотропу «Альфа-PVP»

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux