Портал в режимі тестування та наповнення
Ваша дитина зникла? Поліцейські Запоріжжя радять не гаяти часу й телефонувати на 102
Опубліковано 19 жовтня 2023 року о 16:15

Своєчасно розпочаті пошукові заходи - запорука успішного результату. Працівники ювенальної превенції нагадують батькам алгоритм дій у випадках зникнення неповнолітніх під час війни.

Для правоохоронців розшук дітей є пріоритетним, адже, опинившись на вулиці, дитина в будь-який момент може стати жертвою зловмисників чи вчинити необдуманий ризикований вчинок. Тому поліцейські нагадують батькам про основні правила щодо захисту дитини:

- не залишайте дітей без нагляду в громадських місцях;

- дитина раннього віку повинна пам’ятати прізвище (ім’я), адресу проживання, мобільний телефон батьків (малечі покладіть записку із вказаними даними до кишені одягу);

- встановіть маячок на її мобільний телефон;

- роз’ясніть дитині, як діяти в ситуації, якщо вона загубилася: зупинитись на місці, голосно покликати на допомогу та чекати батьків;

- навчіть неповнолітніх основним правилам безпечної поведінки в громадських місцях: не можна розмовляти з незнайомими людьми, брати від них що-небудь або йти з чужими особами.

Шановні батьки та дорослі, як тільки вам стало зрозуміло, що дитина самотня або зникла, негайно повідомляйте про це до поліції: у найближчий відділок, на спецлінію 102 або урядову телефонну «гарячу лінію» Національної поліції України за номером 0-800-50-0202.

Під час звернення необхідно повідомити ім’я дитини, її вік, місце проживання та навчання, час зникнення, надати свіжу фотографію, опис у чому була одягнута, а також інформацію про звички, вподобання та коло спілкування.

Пам’ятайте, що кожна допомога – важлива. Для того щоб знайти дитину, варто залучити до пошуку родичів, сусідів, друзів, а також розмістити інформацію про пошуки в соцмережах.

Національна поліція використовує Комплексну систему пошуку зниклих дітей, до якої доєдналися десятки партнерів – громадськість, представники бізнесу та місцевої влади. Наразі допомогти родинам, у яких зникли діти, можуть абоненти мобільного зв’язку «Київстар» - через комплексну систему пошуку зниклих дітей «Пошук дітей», користувачі додатку із пасажирських та логістичних перевезень Uklon, «Tаксі 838», OnTaxi, Opti Taxi, кур’єри кампанії Glovo та користувачі світового інформаційного гіганта Meta.

Повідомити про зникнення дитини можна не тільки за номером «102», але й через інші комунікаційні платформи:

- «державний портал «Діти Війни» https://childrenofwar.gov.ua/

- телеграм-бот «Пошук дітей» https://t.me/poshukditei_bot, який був створений Ювенальна Поліція України для спрощення процедури подачі інформації до поліції про зниклу дитину під час війни.

Небайдужість та людяність кожного з нас може допомогти чи навіть врятувати дитині життя. Бережімо найдорожче!


Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux