Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі за три дні поліцейські задокументували дев’ять порушень Правил рибальства
Опубліковано 05 грудня 2022 року о 16:02

Працівники сектору поліцейської діяльності на воді Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області разом з інспекторами Державного агентства рибного господарства у Запорізькій області провели низку рейдів. Мета - виявлення та попередження правопорушень у сфері охорони водних біоресурсів у період заборони лову водних біоресурсів на зимувальних ямах у зимовий період 2022-2023.

1 грудня близько 21 години під час патрулювання акваторії Каховського водосховища, неподалік смт. Кушугум правоохоронці виявили у воді 6 ліскових сіток загальною довжиною 600 метрів з рибою різних видів. Заборонені знаряддя лову – вилучені, а всю живу рибу випущено у водойми. Таким чином, попереджений збиток екосистемі державі становить близько 80 000 гривень.

Наступного дня під час патрулювання тієї ж ділянки водосховища водні поліцейські та інспектори Державного агентства рибного господарства виявили двох громадян, які здійснювали незаконний вилов живих біоресурсів з гумового човна забороненим знаряддям лову - лісковою сіткою загальної довжиною 150 метрів. Відносно порушників складено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 (Порушення правил використання об'єктів тваринного світу) КУпАП.

3 грудня під час відпрацювання «зимувальної ями» ріки Дніпро, правоохоронці виявили шість фактів порушення Правил рибальства, а саме: лов риби дозволеними знаряддями лову на забороненій ділянці та перевищення добової норми вилову. Відносно всіх порушників складені адміністративні протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП.


Також, в ці дні були відпрацьовані місця реалізації риби у Шевченківському, Олександрівському та Комунарському районах Запоріжжя. Виявлено факт торгівлі живими біоресурсами, без документів, що підтверджують законність набуття. На прилавку в продавця виявили 10 кілограмів щуки. За цим фактом відносно 33-річного порушника складено протокол про адміністративне правопорушення передбачене ч. 1 ст. 88-1 (Порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного або рослинного світу, правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах) КУпАП.

Нагадаємо, що риболовля на зимувальних ямах під забороною, а добова норма вилову не має перевищувати трьох кілограмів.

Лов риби дозволеними Правилами любительського і спортивного рибальства знаряддями лову на забороненій ділянці є порушенням відповідно до ч. 3 ст. 85 КУпАП. Санкція статті передбачає попередження або штраф від 34 до 170 гривень.

Лов риби забороненими знаряддями лову або перевищення добової норми вилову є грубим порушенням правил рибальства відповідно до ч. 4 ст. 85 КУпАП. Санкція передбачає штраф від 340 до 680 гривень з конфіскацією знарядь і засобів правопорушення та незаконно добутих водних біоресурсів чи без такої. Крім того, правопорушнику розраховується збиток за кожен незаконно виловлений екземпляр риби в залежності від її виду, але незалежно від її розміру.




Нагадаємо: Запорізькі поліцейські виявляють та ліквідовують осередки неліцензійної діяльності

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux