Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі поліцейські зібрали докази воєнних злочинів окупантів за минулі вихідні
Опубліковано 05 грудня 2022 року о 15:38

росіяни застосували ЗРК «С-300» та РСЗВ «Ураган» по обласному центру та селі на околиці міста. Пошкоджено автопідприємство та приватні будинки. Крім того, під ворожим вогнем опинилися домівки жителів Василівського та Пологівського районів. Отримано інформацію про поранену людину.

Два дні поспіль загарбницькі війська обстрілювали обласний центр, територію Запорізького, Василівського та Пологівського районів. За вихідні окупанти нанесли удари по близько 40 об’єктах житлової та цивільної інфраструктури.

Під ворожим вогнем опинилися Запоріжжя, Біленьке, Новоолександрівка, Гуляйполе, Оріхів, Степногірськ, Залізничне, Дорожнянка, Ольгівське, Новоданилівка, Білогір’я, Мала Токмачка, Малинівка, Полтавка, Щербаки, Червоне, Малі Щербаки, Плавні, Степове, Кам’янське.

Вночі 3 грудня армія терористів обстріляла село Біленьке Запорізького району з РСЗВ «Ураган». Реактивні снаряди поцілили по території одного з приватних будинків, що спричинило займання господарчої будівлі.

Також вибуховою хвилею пошкоджені домівки на декількох вулицях населеного пункту.

Ворожа ракета типу С-300 влучила в лісосмугу цього ж району, суттєвих пошкоджень не зафіксовано.

Цієї ночі росіяни продовжили атаку та знову здійснили запуск ракет із ЗРК «С-300» по Запоріжжю, постраждали територія автопідприємства та автосервісу.

Чималих збитків окупанти спричинили жителям Пологівського району - руйнувань зазнали понад 10 житлових будинків у Гуляйполі та Оріхові.

У домівках повилітали вікна, побило дахову покрівлю, пошкодило дворову територію, зруйнувало авто.

Внаслідок акту збройної агресії з осколковими й вогнепальними пораненнями тулуба та голови до медзакладу доставлено 39-річного чоловіка, мешканця Гуляйполя.

3 та 4 грудня рашисти вели щільний вогонь по житлових кварталах смт. Степногірська Василівського району. Руйнувань зазнали житлові будівлі в приватному секторі.

Також пошкоджено багатоповерхівку у спальному районі міста.

За фактами воєнних злочинів слідчі поліції та УСБУ відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.  

Поліція Запорізької області закликає громадян продовжити евакуацію до більш безпечних регіонів країни. За минулі дві доби залізничним транспортом з міста Запоріжжя до міст Львів, Чоп та Ковель евакуйовано 1637 осіб, з них - 170 дітей.

Нагадаємо: Ракетна атака на передмістя Запоріжжя: наслідки влучань документує поліція

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux