Портал в режимі тестування та наповнення
Допомагають наближати перемогу: у Запоріжжі поліцейські привітали волонтерів
Опубліковано 05 грудня 2022 року о 13:22

Готують їжу, забезпечують одягом та ліками, допомагають з евакуацією, а також шукають дрони і тепловізори для наших бійців – це не вичерпний перелік того, чим займаються ці невтомні, чуйні люди із великим серцем, для яких не існує чужого горя, безвихідних ситуацій та взагалі чогось неможливого. Сьогодні їхню роботу відзначив очільник запорізької поліції Артем Кисько. 

5 грудня в Головному управлінні Національної поліції в Запорізькій області відбулись урочистості з нагоди Міжнародного дня волонтера.


Це свято близьке тим, хто за покликом серця йде на допомогу іншим, не очікуючи винагороди, усвідомлюючи свою важливу й відповідальну місію.

З початком військової агресії рф проти України волонтерський рух об’єднав наше суспільство, створив дієву структуру громадських організацій та груп людей, готових взяти на себе вирішення найбільш нагальних і болючих проблем держави.

У 2014 році в Запоріжжі, у ті важкі часи, коли тільки формувались бойові підрозділи із добровольців, саме волонтери першими надали допомогу - одяг, взуття, провіант. Такі прості буденні речі у мирний час. Але тоді, коли перші загони правоохоронців відправлялись у зону проведення антитерористичної операції – це було на межі героїзму. На той час – волонтери (10 чоловіків та 2 жінки), відвідували наших поліцейських в місцях дислокації у Маріуполі, Дзержинську, Лисичанську, Краматорську та Волновасі. Підтримували їхній бойовий дух та забезпечували усім необхідним. П’ятеро з них нагороджені на державному рівні – мають відзнаки Президента України «За гуманітарну участь в Антитерористичній операції».

Навесні 2022 року в умовах бойових дій до волонтерського руху ГУНП в Запорізькій області приєднались інші добровольці. І сьогодні він налічує 22 волонтери. Безкорисний поклик об’єднав людей різного віку, професій і соціального статусу. Серед них - ветерани МВС та приватні підприємці, представники громадських об’єднань міста та засновники благодійних фондів, власники кафе та керівники міжнародних товариств дружби, корінні запоріжці та вимушені переселенці. Всі вони - і літні, і молоді - не змогли залишатися осторонь у цей складний для України час, коли вирішується питання нашої державності.

Кожен з них надає свою посильну допомогу поліцейським, військовослужбовцям та представникам тероборони. Напрямки їхньої діяльності невичерпні. Волонтери відкликаються на різні потреби наших захисників: від їжі, одягу та медикаментів, до антидронової рушниці, приборів нічного бачення та тепловізорів. Для забезпечення гідних умов несення служби оборонцями доставляють їм палатки, меблі, засоби обігріву, генератори, старлінки та паурбанки, а для мобільності – транспортні засоби та паливно-мастильні матеріали.

Не оминають увагою і сім’ї поліцейських та родини-переселенців з маленькими дітками. Їм надається допомога в евакуації, забезпеченні продуктами харчування та одягом.

Очільник поліції Запоріжжя Артем Кисько привітав волонтерів зі святом, висловив щирі слова подяки за їх безкорисливу та самовіддану працю: «В той час, коли вирішується доля нашої країни, кожен розуміє ступінь своєї відповідальності за майбутнє. Перемогти ворога та відстояти свою державність ми зможемо тільки разом. Кожен на своєму місці робить свій внесок у перемогу. Українські захисники боронять нашу землю, а допомагають їм у цьому люди доброї волі, які забезпечують їм надійний тил. Це справжні герої, які завжди роблять більше, понаднормово та витрачають свій час, гроші та сили, щоб допомогти іншим. І це заслуговує на безумовну повагу! Дякуємо кожному, хто сьогодні допомагає місту й країні, піклується про наших бійців та людей, які опинилися в скруті. Бажаємо усім волонтерам міцного здоров’я, добробуту, наснаги на добрі справи, родинного затишку і тепла, миру та благополуччя. На вас тримається сила та нескорений дух нашої нації. Доки ми згуртовані, ми – непереможні!»

Наприкінці зустрічі керівник обласного главку поліції вручив десятьом волонтерам подяки та пам’ятні подарунки за активну участь у гуманітарній допомозі та волонтерській діяльності, щиру допомогу тим, хто її потребує, та з нагоди Міжнародного дня волонтера.

Відділ комунікації поліції Запоріжжя



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux