Портал в режимі тестування та наповнення
Ракетна атака на передмістя Запоріжжя: поліція зібрала докази воєнних злочинів росіян
Опубліковано 06 грудня 2022 року о 12:50

Учора пообіді та цієї ночі загарбницькі війська скоїли черговий акт збройної агресії проти мирного населення регіону. Внаслідок обстрілу зруйновані не лише домівки, але й загинули двоє жителів Запорізького району. Також від ворожого удару отримала тяжкі поранення ціла родина – батьки та однорічна дитина. Ще двом особам надано медичну допомогу та назначено амбулаторне лікування.

Минулої доби працівники поліції зареєстрували майже три десятки повідомлень про руйнування. Ворог наносив ракетні удари по населених пунктах Запорізького району, гатив із артилерії та РСЗВ по Пологівському та Василівському районах.

Суттєвих пошкоджень зазнала житлова та цивільна інфраструктура в Оріхові, Гуляйполі, Степногірську, Залізничному, Новософіївці, Степному, Новоданилівці, Павлівці, Дорожнянці, Малинівці, Щербаках, Ольгівському, Червоному, Білогір’ї, Малих Щербаках, Плавнях, Степовому.

Так, росіяни поцілили ракетою із ЗРК С-300 по оселях мирних громадян у селі Новософіївка Запорізького району.

Удар прийшовся в дорожнє покриття приватного сектору.

Вибуховою хвилею та уламками ракети зруйновано декілька довколишніх будинків.

Внаслідок обстрілу постраждали семеро цивільних громадян. Зазнала горя родина з п’яти осіб: поранення отримала однорічна дівчинка, у важкому стані її 40-річна матір та 35-річний батько, найстарші члени сім’ї – бабуся з дідусем, 56 й 63-х років, загинули. Ще двом їхнім односельцям надано медичну допомогу та направлено на амбулаторне лікування.

На цьому воєнні злочини окупаційних військ не припинилися - вночі вони нанесли удари С-300 по одній із вулиць у селі Степне Запорізького району. Пошкоджень зазнали газопровід і лінія електропостачання неподалік місцевого підприємства. Іншим ракетним влученням зруйновано приватні будинки місцевих мешканців.

На Пологівщині внаслідок вогневої атаки, що ведеться росіянами й вдень, і вночі, постраждали домівки мешканців Оріхова та Гуляйполя.

У Степногірську внаслідок артилерійського обстрілу пошкоджено зерносховище з врожаєм ячменя.

За зібраними доказовими матеріалами слідчі поліції та УСБУ відкрили кримінальні провадження за ч. 1, ч. 2 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Поліція закликає громадян не нехтувати сигналами повітряної тривоги та ракетної небезпеки, а також продовжити виїжджати до більш безпечних місць і регіонів. Минулої доби евакуйовано залізничним транспортом з міста Запоріжжя до міст Львів, Чоп та Ковель 771 людину, з них – 94 дитини.

Бережіть себе та свої родини!

Нагадаємо: На Запоріжжі поліцейські зібрали докази воєнних злочинів окупантів за минулі вихідні

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux