Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі спецпризначенці викрили водія вантажівки, який перевозив понад 260 літрів фальсифікованого алкоголю
Опубліковано 21 грудня 2022 року о 17:35

Правоохоронці вилучили у експедитора партію алкогольної продукції сумнівної якості, призначеної для розповсюдження споживачам обласного центру. Встановлюються особи, причетні до виготовлення контрафактної продукції, та місця її реалізації. 

Поліцейські продовжують проводити заходи з протидії нелегальному обігу спирту та лікеро-горілчаної продукції на території Запоріжжя та області.

20 грудня під час несення служби з охорони громадського порядку співробітники БПОП в Комунарському районі зупинили транспортний засіб «Mercedes-Benz» під керуванням водія, 1963 року народження.

Під час огляду салону автомобіля поліцейські виявили велику кількість алкогольних напоїв. Керманич пояснив, що ця продукція призначена для реалізації у торгових закладах Запоріжжя. При цьому, в чоловіка були відсутні будь-які дозвільні документи щодо походження та транспортування виявленого спиртного. Крім того, на товарі були відсутні акцизні маркування.

Спецпризначенці викликали на місце слідчо-оперативну групу, транспортний засіб доставили у територіальний підрозділ поліції для проведення подальших дій.

Співробітники відділу поліції № 4 Запорізького райуправління виявили у салоні «Mercedes-Benz» алкогольну продукцію із акцизними марками сумнівного походження, а саме: 236 пляшок горілки, 35 тетрапаків та 14 пляшок вина, 9 пляшок шампанського та 7 пляшок алкогольного напою «Солодовий».

Також вилучили правоохоронці і сурогатні спиртні напої - 3 тетрапаки об'ємом по 10 літрів з винними напоями, 4 пластикові пляшки по 6 літрів з коньячними виробами та 5 тетрапаків об'ємом по 10 літрів зі спиртовмісною сумішшю.



Весь виявлений контрафакт загальною вартістю понад 30 тисяч гривень вилучено та направлено на експерті дослідження до Запорізького НДЕКЦ.

Також вилучено транспортний засіб, яким здійснювалось його незаконне транспортування.

Слідчим відділу № 4 Запорізького РУП відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає штраф від п’яти до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури.

Напередодні новорічних свят продавці алкогольних напоїв приваблюють покупців численними знижками і різними акційними пропозиціями. Проте правоохоронці радять ставитися до них дуже обережно, уважно вивчати товар на відповідність якості і термінів придатності, відмовитись від покупки спиртного, ціна якого нижча від мінімальної роздрібної ціни.

Щоб захистити себе від купівлі підробленої алкогольної продукції, споживачам необхідно звертати увагу на такі ключові аспекти, як марка акцизного податку, закупорка, етикетка та тара, в яку розлито алкоголь.

Закликаємо громадян бути уважними та обирати якісну та легальну продукцію для споживання. Бережіть своє здоров’я!

В разі наявності будь-якої інформації про місця виготовлення та реалізації сурогатного алкоголю, просимо повідомляти до поліції за телефоном 102.

Нагадаємо: У Запоріжжі поліцейські вилучили майже 600 літрів алкоголю сумнівної якості та близько 2900 пачок цигарок без марок акцизного податку

 Відділ комунікації поліції Запорізької області.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux