Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі поліцейські вилучили майже 600 літрів алкоголю сумнівної якості та близько 2900 пачок цигарок без марок акцизного податку
Опубліковано 15 грудня 2022 року о 13:06

Правоохоронці зафіксували факти продажу контрафактної продукції одночасно в шістьох торгових точках Вознесенівського району. Встановлюється легальність її походження та безпечність для вживання. 

На території обласного центру тривають заходи поліції з протидії кримінальним та адміністративним правопорушенням у сфері обігу спирту, лікеро-горілчаних та тютюнових виробів. Під час відпрацювання правоохоронці здійснюють перевірки об’єктів їх виробництва та реалізації.

13 грудня співробітники відділу поліції № 1 Запорізького райуправління в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст.204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України, провели санкціоновані обшуки у ймовірних місцях збуту фальсифікованих алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

За результатами низки слідчо-оперативних заходів у шістьох закладах торгівлі Вознесенівського району виявлені та вилучені алкогольні напої сумнівного походження, а саме: 46 літрів спиртовмісної продукції у полімерних пляшках, 72 літри горілчаних виробів, 34 літри винних напоїв, 41 літр коньячних виробів та майже 400 літрів пива та інших слабоалкогольних напоїв.

Викрили правоохоронці й осередок неліцензійної діяльності. Як з’ясувалось, один із суб’єктів господарювання здійснював продаж алкогольних напоїв і тютюнових виробів без відповідної ліцензії. На цьому об’єкті, крім алкогольної продукції сумнівної якості, виявлено та вилучено близько 2900 пачок цигарок без марок акцизного податку.

Усі зразки вилученого направлено на експертні дослідження.

Наразі вживаються заходи щодо накладення арешту на вилучену підакцизну продукцію. Встановлюються канали її надходження та безпечність для вживання.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури.

Поліцейські не припиняють роботу за цим напрямком та зазначають, що перевірки по торгових об’єктах триватимуть і надалі.

Нагадаємо: У Запоріжжі поліцейські вилучили підакцизних товарів на суму близько 130 тисяч гривень

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux