Портал в режимі тестування та наповнення
Ракетний обстріл передмістя Запоріжжя: поліція зібрала докази російської збройної атаки
Опубліковано 26 листопада 2022 року о 11:37

Вчора окупаційні війська завдали ударів ракетами ЗРК С-300 та «Іскандер К» по двом населеним пунктам у Запорізькому районі – вигоріли об’єкти інфраструктури. Значних руйнувань зазнали житлові будинки мешканців Оріхова та Гуляйполя. Правоохоронці зафіксували збитки та відкрили кримінальні провадження за фактом воєнних злочинів.

Минулої доби працівники поліції зареєстрували близько двох десятків повідомлень про руйнування. Ворог гатив із артилерії та РСЗВ по Пологівському району, наносив ракетні удари по населених пунктах Запорізького району.

Суттєвих пошкоджень зазнали інфраструктурні об’єкти у Кушугумі та Комишувасі, домоволодіння в Оріхові та Гуляйполі, а також у населених пунктах Залізничне, Новоданилівка, Мала Токмачка, Малинівка, Дорожнянка, Щербаки, Червоне, Чарівне, Ольгівське, Білогір’я, Малі Щербаки, Плавні, Кам’янське.

Вранці, 25 листопада, росіяни здійснили запуск ракет із ЗРК С-300 по об’єктах інфраструктури у смт. Комишуваха Запорізького району – пошкоджено територію двох підприємств.

Ще одна ракета типу «Іскандер К» влучила по станції техобслуговування у Кушугумі Запорізького району.

Внаслідок обстрілу зруйновано приміщення СТО, пошкоджені вантажні автомобілі, які перебували на території станції.

Крім того, значних збитків укотре збройні «визволителі» спричинили жителям Пологівщини. В Оріхові під вогонь окупантів потрапили будинки на п’яти вулицях житлового кварталу.

У Гуляйполі ситуація не краща – внаслідок ворожої атаки пошкоджено територію декількох домоволодінь, зруйновані господарчі будівлі, не вціліло й майно місцевих мешканців.

За зібраними доказовими матеріалами слідчі поліції та УСБУ відкрили кримінальні провадження за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Населені пункти області щоденно піддаються нещадним обстрілам з боку країни рф. Тож поліція закликає громадян продовжити виїжджати до більш безпечних місць і регіоні. Минулої доби евакуйовано залізничним транспортом з міста Запоріжжя до міст Львів, Чоп та Ковель 918 осіб, з них – 138 дітей.

Бережіть себе та свої родини!

Нагадаємо: Ворожий обстріл на Запоріжжі: наслідки воєнних злочинів задокументовані правоохоронцями

Відділ комунікації поліції Запорізької області





Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux