Портал в режимі тестування та наповнення
«Чуйність перемагає насильство»: поліцейські Запоріжжя долучилися до профілактичного заходу
Опубліковано 26 листопада 2022 року о 11:21

Щорічно з 25 листопада до 10 грудня в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» проводяться відповідні зустрічі з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

25 листопада у Запоріжжі пройшов тематичний захід за участі працівників сектору протидії домашньому насильству Запорізького РУП, старшого інспектора з особливих доручень Управління дотримання прав людини Національної поліції України Людмили Склярової, а також керівництва Запорізької міської ради, керівництва міськцентру соціальних служб, представників мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, центру допомоги врятованим, муніципального консультанта проєкту UNFPA «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» Кукіним В.С. та інших громадських організацій.

У Центрі для прийому переселенців, за підтримки Фонду Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine та Запорізької міської ради, встановлено мозаїку зі сценою насилля. Аби негативна картинка зникла, учасники мали підійти й взяти собі один з елементів. На кожному магніті розміщений QR-код. Відсканувавши його, люди відкривали цікаву і корисну освітню онлайн-гру, яка розповідає деякі нюанси щодо теми заходу.

Після того, як з інсталяції забрали останній магніт, на ній висвітлилась фраза й однойменна назва акції – «Чуйність перемагає насильство». Захід проходив саме під таким гаслом.

Також усіх охочих запросили долучитися до освітньої гри. Переможці отримали невеликі фірмові подарунки й сувеніри від мобільної бригади соціально-психологічної допомоги.

Поліцейські передали учасникам інформаційні матеріали як не стати жертвою насильства та куди звертатись за допомогою, а наймолодшим роздали комікси-розмальовки про гендер.

Також увагу присутніх спрямували на тому, що чим більше українці говоритимуть про насильство, тим більше знатимуть і розпізнаватимуть його, проявлятимуть чуйність до інших людей та не закриватимуть очі, коли чинять насильство відносно оточуючих, тим менше його ставатиме у нашій країні.

Нагадаємо: У Запоріжжі ювенальні поліцейські провели інформаційно-просвітницький захід для громадян

Відділ комунікації поліції Запорізької області




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux