Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі керівники підрозділів поліції взяли участь в командно-штабних навчаннях (ВІДЕО)
Опубліковано 28 листопада 2022 року о 11:20

Марш-кидок, надання домедичної допомоги пораненому побратимові в умовах бойових дій, орієнтування на місцевості, стрільба з різних видів вогнепальної зброї – не вичерпний перелік випробувань, в яких відточували свої навички поліцейські. Ці навчання дадуть можливість відпрацювати та скоординувати дії особового складу поліції при будь-яких сценаріях розгортання подій в умовах воєнного стану.

«Мета тактичних навчань - відпрацювання реальних ситуацій, у яких поліцейські можуть опинитися під час широкомасштабного вторгнення російського агресора. На Запоріжжі такий досвід особливо потрібен, адже правоохоронці несуть службу в максимальній наближеності до лінії фронту», - на цьому наголосив очільник поліції області Артем Кисько.

Тренування для начальників підрозділів поліції області відбулися в рамках бойової службової підготовки. Свої блоки занять для поліцейських провели спеціалісти вибухотехнічної служби, управлінь кадрового забезпечення та інформаційно-аналітичної підтримки, Тренінгового центру ГУНП в області, кваліфіковані інструктори військових частин 3029, 3033 Нацгвардії України, парамедики Управління КОРД.

Нині в знеструмлених внаслідок ворожих масованих обстрілів населених пунктах підтримання зв’язку є нагальною проблемою. Тож під час навчань поліцейські відпрацювали навички користування альтернативним засобом передачі надважливої інформації - радіозв’язком.

Опанували правоохоронці й основи військової топографії – інструктори-нацгвардійці провели для них окремий блок занять з орієнтування і руху на місцевості за картою та за допомогою навігаційної апаратури.

Важливою складовою навчань стало надання домедичної допомоги при бойових травмах. Під час експрес-курсу поліцейські відпрацювали навички щодо правил накладання турнікетів, проведення серцево-легеневої реанімації, допомоги при пневмотораксах, термічних ураженнях, непритомності, колапсі, шоці.

Основну увагу приділено вогневій підготовці.

Правоохоронці вдосконалили навички стрільби не лише зі штатної автоматичної зброї, а й з ручного підствольного гранатомета РПГ-7. Виконали вправи з метання ручних гранат. Тренування відбувалося на швидкість, адже в реальному житті зволікання може коштувати життя.

Начальник ГУНП в Запорізькій області відзначив гідну бойову підготовку учасників заходу та здатність працювати в команді за будь-яких змін в оперативній обстановці.


Відділ комунікації поліції Запорізької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux