Портал в режимі тестування та наповнення
Професійний обов’язок, підсилений азартом: про службові будні та професійні звершення очільника поліції Гуляйполя Олександра Гордієнка
Опубліковано 01 квітня 2023 року о 12:00

17 років тому після закінчення навчання в Запорізькому юридичному інституті МВС України до карного розшуку Орджонікідзевського районного відділу ЗМУ УМВС України в Запорізькій області прийшов працювати молодий лейтенант Олександр Гордієнко. Відтоді він жодного разу не пошкодував про своє рішення, бо оперативна робота стала для нього справою життя. 

Пов’язати своє життя з правоохоронною діяльністю Олександр вирішив ще в дитинстві. Прикладом для наслідування стала близька людина з його оточення, з якою завжди було цікаво спілкуватися та дізнавався перші секрети нелегкої професії. А сьогодні на рахунку вже досвідченого оперативника безліч розкритих резонансних справ та затримань небезпечних злочинців.

Колеги Олександра Гордієнка розповідають, що у 2012-2013 роках, перебуваючи на посаді начальника оперативно-пошукового сектору відділу карного розшуку Запорізького міськуправління, він розробив та разом із співробітниками втілив у життя схему, яка дозволила успішно затримувати кишенькових крадіїв на гарячому. Тоді завдяки професійним діям Олександра майже кожної доби правоохоронці викривали таких зловмисників, які приїздили «працювати» до Запоріжжя з інших регіонів країни.

Сам же підполковник поліції згадує, як на початку його кар’єри, у 2010 році, на території обласного центру було скоєно серію зґвалтувань. Потерпілими стали 10 молодих запоріжанок. Зухвалий та жорстокий зловмисник вистежував, коли жінки залишались вдома насамоті, проникав до їхніх осель та ґвалтував. Перед тим як зникнути з місця злочину, фігурант ще й заволодівав цінним майном потерпілих. Тоді Олександр та його колеги провели складну та копітку оперативну роботу, завдяки чому вийшли на слід ґвалтівника. Під час обшуку його житла було вилучено велику кількість важливих речових доказів для доведення його вини.

Розповісти про професійні досягнення поліцейського можна багато, адже всі роки служби він присвятив саме оперативній роботі в різних територіальних підрозділах Запоріжжя. «Розшукова служба для мене не просто робота, це – улюблене заняття, свого роду полювання. І найголовніше в цьому – це відчуття азарту та задоволення від успішно виконаного обовязку», - розповідає підполковник.

Повномасштабне вторгнення окупаційних військ на територію нашої держави внесло неабиякі корективи в життя всіх українців, так само - і в життя Олександра Гордієнка. З листопада 2022 року він очолив підрозділ поліції прифронтового Гуляйполя. Вже понад рік Гуляйпільщина щоденно приймає на себе ворожі удари, але стійко тримається під натиском окупантів. Більшість місцевих, рятуючи свої життя, були змушені покинути свої домівки, залишивши в них все майно. Охороняють місто від мародерства та інших злочинів поліцейські, які тримають стрій пліч-о-пліч з військовими. Під керівництвом Гордієнка правоохоронці Гуляйполя щоденно документують страшні наслідки обстрілів, розкривають злочини, виявляють ворожі ДРГ, евакуюють жителів та всіляко допомагають тим, хто попри все залишається вдома.

Навіть в умовах війни підполковник не втрачає свого неперевершеного почуття гумору й оптимізму, яким заряджає та підбадьорює підпорядкований особовий склад. Ті, кому довелось співпрацювати з Олександром Гордієнком, характеризують його як позитивну і цілеспрямовану людину, завзятого і досвідченого оперативника, компетентного і справедливого керівника, здатного згуртувати колектив для якісного виконання будь-яких поставлених завдань.

На різних етапах професійної діяльності за сумлінну службу підполковник Гордієнко був відзначений керівництвом поліції понад 20 разів! 

«Без сумніву, всі випробування, які вже пройшли українці в цій війні, зробили лише одне - загартували наш національний характер. Тому зараз мрію лише про мирне небо над Україною та вірю в нашу перемогу! Дякую кожному, хто сьогодні боронить нашу державу та стоїть на захисті громадян», - говорить поліцейський.

Нагадаємо: Загартована спортом – історія майора поліції Анни Батулинської-Решетіло

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux