Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі поліцейські задокументували наслідки воєнних злочинів окупантів
Опубліковано 24 листопада 2022 року о 12:50

Під час збройної атаки у передмісті обласного центру рашисти посягнули на святе – забрали життя новонародженого немовляти. Також поранили двох медпрацівників, знищили один із корпусів лікарні. Ворожим вогнем пошкоджено домівки жителів Гуляйполя та будівлю освітнього закладу.

російські загарбники упродовж доби гатили по населених пунктах Запорізького, Пологівського та Василівського районів. Постраждали Вільнянськ, Значкове, Оріхів, Гуляйполе, Залізничне, Чарівне, Малинівка, Щербаки, Шевченко, Дорожнянка, Новоданилівка, Новоандріївка, Мала Токмачка, Шевченково, Ольгівське, Червоне, Малі Щербаки, Кам’янське, Степове.

Вчора вночі країна-терорист випустила дві С-300 по Вільнянську Запорізького району. Однією ракетою знищено будівлю медзакладу, іншою пошкоджено довколишні домівки. В результаті терористичного акту від рук рашистів загинув малюк, який й двох днів не встиг пожити, та поранено медперсонал лікарні.

Крім того, упродовж дня російські військові здійснили запуск ще декількох ракет по об’єктах критичної інфраструктури на околицях районного центру.

Також ворог не припиняє наносити удари по оселях мешканців Гуляйполя. Зафіксовані прямі влучання в будинки – тепер замість стін в них залишилися дірки та купа будівельного мотлоху.

В інших домівках вибуховою хвилею повибивало вікна, посікло фасади та покрівлю будівель.

Учора поліцейські зафіксували пошкоджене приміщення освітнього закладу. Колись тут діти мали можливість навчатися. Після акту збройного «визволення» в будівлі ліцею немає вікон і даху, пошкоджено прилеглу територію.

Поліцейські зібрали докази воєнних злочинів та передали матеріали до УСБУ для відкриття кримінальних проваджень за ч. 1, ч. 2 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Через постійні обстріли населених пунктів області з боку країни-агресора поліція рекомендує громадянам евакуюватися до більш безпечних місць і регіонів. Так, за минулу добу евакуйовано залізничним транспортом з міста Запоріжжя до міст Львів, Чоп та Ковель 786 людей, з них – 84 дитини.

Бережіть себе та свої родини!

Відділ комунікації поліції Запорізької області




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux