Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі директор аграрного підприємства приховав від держави врожай на понад мільйон гривень – поліцейські повідомили йому про підозру
Опубліковано 23 березня 2023 року о 16:00

Зловживаючи службовим становищем, аграрій засівав земельні ділянки державної форми власності, а до облікових документів вносив завідомо неправдиву інформацію щодо кількості зібраного та транспортованого на зберігання врожаю. Приховану частину зібраної сільськогосподарської культури передавав у власність третім особам. За скоєне службовцю загрожує до шести років позбавлення волі.

Працівники слідчого управління обласного главку поліції за оперативної підтримки співробітників Управління Служби безпеки України в Запорізькій області викрили керівника одного з державних агропідприємств Мелітопольського району, який, зловживаючи своїм службовим становищем, використовував державні землі з метою отримання неправомірної вигоди іншим товариством.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що 42-річний фігурант, у липні 2021 року виконуючи посадові обов’язки директора аграрного підприємства, організував посів та забезпечив збір сільськогосподарської культури «горох» на ввірених йому державних земельних ділянках. При цьому, діючи в інтересах третьої сторони, у відповідних облікових документах він значно занизив кількість зібраного врожаю, зрощеного за рахунок посівного матеріалу і техніки підприємства. Таким чином фігурант приховав та передав на користь третіх осіб 126 900 кілограмів сільськогосподарської культури, вартість якої станом на липень 2021 року перевищувала мільйон гривень.

Днями слідчі обласного главку за погодженням з Мелітопольською окружною прокуратурою повідомили службовцю про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. За скоєне йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо: На Запоріжжі судитимуть прихильницю «руського миру»

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux