Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі судитимуть прихильницю «руського миру»
Опубліковано 22 березня 2023 року о 13:00

Мешканка Мелітополя прийняла пропозицію окупаційної влади та добровільно зайняла посаду директора одного з міських закладів освіти. Зрадниця спланувала та організувала освітній процес відповідно до вимог російського законодавства. Фігурантці повідомлено про підозру у вчиненні колабораційної діяльність. Їй загрожує до трьох років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Запорізькі поліцейські продовжують викривати колаборантів, які перейшли на бік ворога. На жаль, серед зрадників є і педагоги. Так, здійснюючи моніторинг одного з російських телеграм-каналів поліцейські натрапили на інформацію про призначення колишньої української викладачки вищого професійного училища на посаду директора однієї з Мелітопольських гімназій.

Під час досудового розслідування встановлено, що, після вторгнення окупаційних військ на територію України, 57-річна зрадниця змінила свої політичні погляди та почала активно співпрацювати з російськими загарбниками. У квітні минулого року, «освітянка» добровільно очолила навчальний заклад на території тимчасово окупованого Мелітополя та розпочала діяльність спрямовану на впровадження стандартів освіти і навчальних планів російської федерації.

Головним завданням під час навчального процесу було возвеличення росії та її історичної ролі у становленні України, заперечення існування культурних цінностей українського народу, його історико-культурних надбань і традицій, української мови. Спотворюючи історичні факти зрадниця провокувала у підростаючого покоління ненависть та агресію до усього українського.

21 грудня 2022 року за фактом злочину, передбаченого ч. 3 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України, слідчим Мелітопольського райуправління ГУНП в Запорізькій області, за погодженням з Мелітопольською окружною прокуратурою, внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Днями, на підставі зібраної доказової бази, фігурантці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. За скоєне їй загрожує покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або арешту на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Нагадаємо: Запорізькі правоохоронці повідомили про підозру ще одній колаборантці

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux