Портал в режимі тестування та наповнення
Експерти консультативної місії Європейського Союзу перевірили готовність Запорізького районного управління поліції до впровадження проєкту «Custody records»
Опубліковано 24 листопада 2021 року о 15:35

Іноземні делегати разом з керівництвом поліції Запоріжжя обговорили робочі питання впровадження автоматизованої електронної системи обліку затриманих осіб.

В заході взяли  участь начальник ГУНП в Запорізькій області Микола Лушпієнко, заступник начальника Головного управління Юрій Небеський, начальник Запорізького районного управління поліції Володимир Мателега, представник Управління дотримання прав людини Національної поліції України Людмила Хоменко, тренер з питань кримінальних розслідувань консультативної місії Європейського Союзу в Україні (КМЄС) Лізелот Борг та  експерт з проведення тренінгів КМЄС Василь Боднарюк. 

Z:\Фото\2021\листопад\24.11\Кастади виборка\IMG_2718.JPG

Під час робочої зустрічі присутні оглянули готовність приміщень районного управління поліції до впровадження пілотного проєкту системи електронного обліку всіх дій щодо затриманих осіб «Custody Records».

Володимир Мателега продемонстрував іноземним гостям кімнати прийому громадян, проведення слідчих дій, кімнату для конфіденційного побачення адвоката  з клієнтом, приміщення для затриманих осіб. 

Z:\Фото\2021\листопад\24.11\Кастади виборка\IMG_2714.JPG

Z:\Фото\2021\листопад\24.11\Кастади виборка\IMG_2784.JPG

Z:\Фото\2021\листопад\24.11\Кастади виборка\IMG_2750.JPG

Також експерти оглянули хол районного управління поліції, в якому планується встановлення системи відеонагляду та створення фронт-офісу. 

Z:\Фото\2021\листопад\24.11\Кастади виборка\IMG_2740.JPG

Z:\Фото\2021\листопад\24.11\Кастади виборка\IMG_2717.JPG

 

Як зазначив очільник Головного управління Національної поліції в Запорізькій області Микола Лушпієнко, цілодобовий моніторинг та внесення відповідних даних до електронної бази дозволить захистити права затриманих та полегшити роботу поліцейських. 

«І дуже важливим є те, що перший поліцейський підрозділ в області, в якому в повному обсязі запрацює новітня інформаційно-телекомунікаційна система – Запорізьке РУП – найбільший територіальний підрозділ поліції міста. В подальшому планується впровадження системи Custody Records в усіх підрозділах запорізької поліції», - акцентував начальник обласної поліції. 

Z:\Фото\2021\листопад\24.11\Кастади виборка\IMG_2757.JPG

Представник Управління дотримання прав людини Національної поліції України Людмила Хоменко зазначила, що одним із основних елементів для повноцінного та ефективного функціонування системи Custody Records є призначення інспекторів з дотримання прав людини. Місія таких співробітників полягає у забезпеченні законності тримання під вартою, гарантуванні безпечного середовища, а також виявленні порушень  процесуальних прав та гарантій затриманої особи в підрозділі поліції, з внесенням відповідної інформації до системи CUSTODY Records.

Z:\Фото\2021\листопад\24.11\Кастади виборка\IMG_2708.JPG

Експерти консультативної місії  позитивно відзначили   швидкість та якість проведення підготовчих робіт в районному управлінні. Вони запевнили, що найближчим часом консультативна місія Європейського Союзу забезпечить підрозділ всім необхідним обладнанням, а також підготовку працівників поліції  для роботи з новітньою системою.

Нагадаємо: До кінця року система «Custody Records» запрацює у Запорізькому районному управлінні поліції.
 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux