Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі співробітники поліції викрили ОЗГ з міжрегіональними зв’язками, які налагодили схему  збуту фальсифікованого алкоголю
Опубліковано 24 листопада 2021 року о 17:45

Чотирьом членам організованої злочини групи повідомлено про підозру у скоєнні ряду злочинів. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

В серпні 2020 року співробітники запорізької поліції викрили організовану злочинну групу з міжрегіональними зв’язками, члени якої налагодили незаконну схему з придбання, транспортування, зберігання та збуту фальсифікованого алкоголю на території Запорізької та Херсонської областей.

В ході досудового розслідування кримінальних проваджень,  відкритих за ч. 1 ст. 199 та ч. 1 ст. 204 Кримінального кодексу України слідчі ГУНП  за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР НПУ України, за процесуального керівництва Запорізької обласної  прокуратури, встановлено, що до її складу входило четверо мешканців Мелітополя та Мелітопольського району від 34 до 46 років. Угруповання діяло з чітким розподілом і закріпленням ролей.

Найстарший з чоловіків, його лідер, організував діяльність підпільних цехів по масовому виробництву фальсифікованих лікеро-горілчаних напоїв із підробленими марками акцизного податку України під виглядом продукції відомих торгівельних брендів. Підпільне виробництво горілки  здійснювалось у  Мелітополі. А збували її через мережу торгівельних закладів у Запорізькій та Херсонській областях. Кожен з членів ОЗГ був закріплений за окремими торгівельними точками, до яких систематично постачали фальсифікат.

В рамках досудового розслідування слідчі ГУНП  за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області, за силової підтримки спецпідрозділу «Корд» впродовж квітня 2021 року провели більше 30 обшуків на території Запорізької та Херсонської областей за місцями мешкання фігурантів та у нежитлових приміщеннях.

За результатами обшуків викриті два працюючі підпільні цехи, з яких вилучене спеціалізоване обладнання, офісна техніка, підроблені марки акцизного збору, а також спирт загальною кількістю понад 4 тисяч літрів та  більше 1700 літрів готової фальсифікованої лікеро-горілчаної суміші.  

За результатами проведення комплексу спеціальних експертиз встановлено, що лікеро-горілчані напої є небезпечними для життя та здоров’я людини при її вживанні, а марки акцизного податку - підробленими.

24 листопада 2021 року слідчі обласної поліції спільно з УСР в Запорізькій області та Запорізького Департаменту внутрішньої безпеки, за силової підтримки бійців батальйону поліції особливої призначення ГУНП області, проведено ще 9 обшуків за місцями мешкання фігурантів та місць зберігання фальсифікованих горілчаних виробів.

За результатами заходів, в одному з гаражів міста Запоріжжя, співробітники поліції виявили цех з повним циклом виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв з її подальшим розливом: спирт, знаряддя для розміщення фальсифікату, харчові домішки, пляшки для розливу готової продукції та більше 3200 літрів незаконної підакцизної продукції, з яких 3050 – спирт,  розлитий в пластикові ємності.

  

Цього ж дня всім чотирьома членам ОЗГ повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень за ч. 3 ст. 199 «Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів» та ч. 3 ст. 28, ч. 1, 3 ст. 204 «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів» Кримінального кодексу України. Найсуворіша санкція за цими статтями передбачає  позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваним у вигляді тримання під вартою.

 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux