Портал в режимі тестування та наповнення
Знищені будинки на Вільнянщині: поліція фіксує наслідки воєнних злочинів за добу
Опубліковано 07 грудня 2022 року о 14:50

Удари завдані по селах Запорізького району керованою ракетою «повітря-поверхня» Х-59 та С-300. Результат – вщент зруйновані три будинки, близько десяти пошкоджених. Поранення отримали двоє осіб, серед них -дитина. Внаслідок вогневої атаки на Оріхів тяжких травм зазнали ще троє місцевих жителів. Усіх постраждалих госпіталізовано до медичних закладів.

За минулу добу поліцейські зареєстрували близько 40 повідомлень про руйнування. Під вогнем окупантів опинилися населені пункти Запорізького, Пологівського та Василівського районів - Купріянівка, Новотавричеське, Степне, Оріхів, Гуляйполе, Залізничне,  Мала Токмачка, Дорожнянка, Ольгівське, Новоданилівка, Малинівка, Білогір'я, Полтавка, Успенівка, Новоандріївка, Тимирівка, Степногірськ, Степове, Малі Щербаки, Кам’янське.

Вчора ворожі війська знову здійснили акт терору проти мирного населення Запорізького району. Постраждали жителі сіл Матвіївської та Комишуваської громад.

Один удар ракетою С-300 війська рф нанесли вночі по території села Купріянівка.

Внаслідок влучання повністю зруйновано два житлових будинки.

У довколишніх оселях повилітали шибки, посікло фасади, дахи, господарчі будівлі, побило автомобілі. Також на вулиці пошкоджено лінії електро- та газопостачання.

По селу Новотаврічеське військові рф випустили Х-59. Ця крилата ракета призначена для ураження наземних важливих цілей. Для росіян такою «ціллю» стали оселі місцевих мешканців. Від влучання відбулося займання житлової та господарчої будівель. Після локалізації пожежі рятувальниками ДСНС, правоохоронці задокументували наслідки руйнувань.

Крім знищеної оселі, пошкоджені будинки на цій же вулиці.

Внаслідок обстрілу поранення отримали 15-річна дівчинка та її вітчим.

У Пологівському районі внаслідок збройної атаки зазнали вражень домівки жителів Оріхова, поранено трьох громадян. Люди намагалися сховатися від обстрілів, але зазнали вогнепальних і мінно-вибухових травм.

Ворожі снаряди не оминули й населені пункти Гуляйпільської громади, пошкоджені оселі та прилеглу до них територію.

Крім того, сьогодні до поліції звернулися мешканці Степногірська з повідомленням про руйнування внаслідок нічного обстрілу «градами». В їх будинках осколками посікло дахове покриття, побило вікна та двері.

За зібраними доказовими матеріалами слідчі поліції та УСБУ відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Поліція закликає громадян продовжити виїжджати до більш безпечних місць і регіонів. Минулої доби евакуйовано залізничним транспортом з міста Запоріжжя до міст Львів, Чоп та Ковель 752 людини, з них – 72 дитини.

Бережіть себе та свої родини!

Нагадаємо: Ракетна атака на передмістя Запоріжжя: поліція зібрала докази воєнних злочинів росіян

Відділ комунікації поліції Запорізької області




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux