Портал в режимі тестування та наповнення
Знання, що рятують життя: запорізькі поліцейські пройшли курс з домедичної підготовки «Перший на місці події»
Опубліковано 03 вересня 2022 року о 14:30

Під час тренінгової програми, складеної з урахуванням викликів воєнного часу, учасники опанували надання допомоги громадянам, постраждалим внаслідок обстрілів або надзвичайних ситуацій. Правоохоронці засвоїли теоретичні матеріали та закріпили знання на практичних заняттях.

Працівники поліції одними з перших прибувають на місця подій, надають допомогу потерпілим та проводять евакуацію населення у безпечні місця. Зараз, в умовах воєнних дій, навички надання домедичної допомоги вкрай необхідні для кожного поліцейського. Тож, запорізькі правоохоронці постійно вдосконалюють свої знання, щоб діяти в ускладнених умовах якомога ефективніше.

Днями, в одній із медичних установ Запоріжжя, працівники територіальних і структурних підрозділів поліції області пройшли навчальний курс із надання домедичної допомоги «Перший на місці події». 

Програма розрахована на конкретні ситуації, з якими стикаються у професійній діяльності поліцейські. Однак, сучасні реалії несення служби такі, що вміння надавати домедичну допомогу – це умова виживання. Тому поліцейські повинні бути підготовленими до будь-якого сценарію розвитку подій. 

«В умовах воєнного сьогодення людина може одразу не зорієнтуватися на місці події, як їй правильно діяти. Важливо швидко опанувати себе, своєчасно та грамотно надати допомогу потерпілим до приїзду медиків. Ми проводимо подібні тренінги для фахівців, які вже мають певний досвід з надання невідкладної домедичної допомоги аби вони змогли вдосконалити свої знання та довести набуті навички до автоматизму. Впевнений, що отриманий досвід допоможе поліцейським не розгубитися в критичній ситуації та врятувати життя постраждалим», - зазначив  викладач курсу Олег.

Тренінг для поліцейських тривав упродовж двох днів. На початок – теорія, та, не гаючи часу, відпрацювання на практиці. Учасники засвоїли не лише правила домедичної допомоги, але й основи тактичної медицини.

Поліцейські навчилися за декілька секунд оцінювати стан потерпілого, наявні травми та ушкодження.

На спеціальних манекенах потренувалися відновлювати прохідність дихальних шляхів, опанували навички серцево-легеневої реанімації.

Медичні фахівці продемонстрували слухачам тренінгу поводження з автоматичним зовнішнім дефібрилятором. Цей пристрій є одним із найефективніших для рятування життя постраждалому з раптовою зупинкою серця.

Поліцейські навчилися розпізнавати види поранень, зупиняти кровотечу при осколкових та колото-різаних ушкодженнях, користуватися турнікетами та джгутами.

Додаткову увагу медики приділили процедурі тампонування ран і накладання пов’язок на ушкоджені ділянки тіла.

 «В умовах воєнного часу, особливо в прифронтових регіонах, ми першими прибуваємо на місця подій чи обстрілів. Наша головна задача, дотримуючись власної безпеки, надати домедичну допомогу потерпілим. Але надати її грамотно! Адже від цього може залежати життя людини. Отримані знання я зможу успішно реалізовувати в практичній діяльності. В тому числі, виконуючи службові обов’язки безпосередньо на місцях обстрілів або інших територіях ведення бойових дій», – ділиться своїми враженнями поліцейський Олексій.

Тренінгові заняття за курсом «Перший на місці події» для працівників запорізької поліції тривають. Продовжуємо набувати корисного досвіду задля безпеки наших громадян, міста Запоріжжя та всієї України!

Нагадаємо: Правоохоронці відкрили кримінальні провадження за фактом обстрілів окупаційною армією території запорізького краю 

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux