Портал в режимі тестування та наповнення
«Світ безпеки»: запорізькі поліцейські та рятувальники розважили дітей-переселенців на цікавому заході
Опубліковано 03 вересня 2022 року о 16:41

Свято для малечі, які змушені були втікати від війни, організували співробітники ГУ ДСНС України в Запорізькій області спільно із ювенальними поліцейськими та кінологами обласного главку поліції. До позитивного спілкування з дітьми долучилися також працівники патрульної поліції, Нацгвардії та співробітники товариства «Червоний хрест».

Поліцейські впевнені, що такі заходи дуже потрібні.  Адже навіть за тисячу кілометрів від дому, малеча та їх батьки мають відчувати, що вони не «сам на сам» зі своєю бідою. Вкрай важливо приділити їм увагу, підтримати, допомогти у вирішенні всіляких питань.

Начальник ювенальної поліції Запоріжжя Ольга Зінченко зазначає: «Ця малеча – свідки війни. Вони врятувались від ракетних обстрілів та бомбардувань, оселившись у нашому місті. Ми з радістю привносимо до їхнього сьогодення  яскравих фарб та позитивних вражень».

Для родин-переселенців правоохоронці організували інформаційно-розважальні заходи з різними локаціями, кожна з яких відображала  діяльність конкретної служби.

Кінологи продемонстрували дітям вміння своїх чотирилапих помічників розкривати злочини та провели майстер-клас з дресирування.

Малеча була у захваті від пухнастих напарників правоохоронців та залюбки фотографувались з ними.

Ювенальні поліцейські влаштували конкурс патріотичних малюнків і провели пізнавальні заняття. У відповідь на подаровану правоохоронцями увагу та й просто частинку свого людського тепла, очі дітлахів сяяли від радості та захоплення.

Працівники ДСНС провели для дітлахів пізнавальне навчання. Вони показали службове авто та спецспорядження для гасіння пожежі. Кожен з бажаючих мав змогу відчути себе в ролі рятувальника.

Цікавою та інформативною для учасників свята була локація патрульної поліції. В ній малечі продемонстрували службове авто, показали принцип роботи гучномовців. 

Дорослим теж було чому повчитися. Правоохоронці презентували новинку  - алко-окуляри, які імітують стан алкогольного сп’яніння. Тож охочі мали змогу відчути, як нетверезий водій бачить дорогу і простір, коли він сідає за кермо. Найвеселіше учасникам було, під час виконання простого здавалось би завдання – пройти по накреслених лініях. Втім, в окулярах які симулюють стан сп′яніння,  виконати його не вдалось нікому.

Також копи спільно з нацгвардійцями запропонували маленьким учасникам заходу приміряти бронежилети, шоломи, каски та відчути себе справжніми захисниками - мужніми та відважними нащадками козаків. 

На творчому майстер-класі представники «Червоного хреста» моделювали алгоритм надання домедичної допомоги шляхом ліпки з пластиліну та малювання.

Малеча із задоволенням прийняла участь в іграх-рухавках і запальних танцях.

А наприкінці заходу їх пригостили солодощами, морозивом та на згадку подарували набори для малювання.

Кожен учасник, і дорослий, і малий, зміг відчути чудову атмосферу свята. Щоб діти зажди почувалися у безпеці, правоохоронці й надалі влаштовуватимуть їм такі заходи.

Нагадаємо: Ювенальні поліцейські Запоріжжя спільно зі спецпризначенцями «Скіф» доставили гуманітарну допомогу жителям  Комишуваської громади 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux