Портал в режимі тестування та наповнення
Знайомтесь: найстарший вихованець запорізького кінологічного центру Ункас
Опубліковано 31 липня 2023 року о 15:10

Безліч виїздів, пошук людей, втрата хазяїна та звикання до нового - таке життя чотирилапого помічника поліцейських. Службовий пес із великим досвідом роботи нині вже «пенсіонер». Він мешкає в кінологічному центрі, де про нього продовжують дбати поліцейські. 

Ункас – німецька вівчарка, народився 2012 року в запорізькому розпліднику службово-розшукових собак «Ревучі-пороги-2».

Маленьким його взяв собі для навчання інспектор кінологічного центру Микола Поваляєв. Вони разом пройшли курс підготовки за напрямком пошуку людей, їх затримання та конвоювання, отримали сертифікат та приступили до служби. Постійні тренування, вдосконалення навичок та велика кількість виїздів для пошуку злочинців за запаховим слідом – такими були будні чотирилапого службового пса. Так Ункас став надійним напарником, вірним другом та улюбленцем свого власника.

Однак, на песика чекало ще одне важке життєве випробування. У листопаді 2017 року поліцейський разом зі своїм хвостатим напарником повертались із відпрацювання розбійного нападу, скоєного у Мелітополі Запорізької області. На автошляху «Харків–Сімферополь» сталася дорожньо-транспортна пригода. У результаті зіткнення службового автомобіля та вантажівки загинув капітан поліції. Під час зіткнення собаку викинуло з транспортного засобу, і він зник з місця події.

Загубленця розшукували поліцейські, волонтери та небайдужі громадяни. Потім працівники кінологічного центру поклали біля місця події речі Ункаса та його господаря. За три дні пес повернувся, проте був агресивний та нікого до себе не підпускав.

Зміг до нього підійти лише Роман Кацуба - працівник кінологічного центру, який виховує кількох службових псів. Чоловік товаришував із загиблим та їхні чотирилапі напарники також були добре знайомі. Ункас довірився Романові та продовжив працювати із ним, допомагаючи поліції у пошуку людей з запаховим слідом.

На сьогоднішній день поліцейський пес завершив свою кар’єру. На заслуженому відпочинку він продовжує мешкати на території кінологічного центру, де про нього дбає Роман. Поки інші вихованці центру разом із кінологами виконують службові завдання, Ункасові доручають не менш відповідальне завдання - охороняти територію центру.

Відділ комунікації поліції Запорізької області






Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux