Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі поліцейські повідомили про підозру у вимаганні грошей та поширенні злочинного впливу кримінальному «авторитету»
Опубліковано 31 липня 2023 року о 17:15

Зловмисник організував у виправному закладі розповсюдження наркотиків та заборонених побутових приладів серед ув’язнених. Також, користуючись власним злочинним впливом, зловмисник вимагав з них неіснуючі борги та гроші для «общака». За протиправну діяльність жителю Запоріжжя загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

У липні 2022 року слідчими обласного управління поліції за оперативною інформацією працівників управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ було відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 255-1 (Встановлення або поширення злочинного впливу) Кримінального кодексу України.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронці встановили, що 35-річний чоловік у 2021 році на підставі ухвали суду був заарештований за скоєння тяжкого злочину та поміщений до установи відбування покарань. Перебуваючи в ізоляторі, чоловік отримав так званий статус «смотрящего», залучився впливом серед арештантів та осіб, що вже звільнилися з місць позбавлення волі. Він організував надходження до установи заборонених побутових предметів, наркотичних засобів, психотропних речовин та подальший їх збут, а також вимагав неіснуючі борги з осіб, які перебувають у виправному закладі. У травні 2023 року фігуранту було змінено запобіжний захід на домашній арешт.

Протягом 2023 року поліцейські разом із працівниками УСБУ за сприяння співробітників Південно-Східного Міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції та співробітників ДУ «Запорізький слідчий ізолятор» провели низку санкціонованих обшуків та вилучили мобільні телефони, банківські картки, сім-картки і стартові пакети мобільних операторів, «чорнові» записи, мобільні Wi-Fi роутери, флеш-карту пам’яті.

31 липня слідчим ГУНП в області під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури фігуранту повідомлено про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 255-1 (Встановлення або поширення злочинного впливу), ч. 1 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Найсуворіша санкція статей передбачає до п’ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої. Наразі вирішується питання про обрання зловмиснику запобіжного заходу.

Нагадаємо: запорізькі поліцейські перекрили міжрегіональний канал постачання наркотиків до виправної колонії.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux