Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі воїни-інтернаціоналісти розповіли про свою службу слухачам «Академії поліції»
Опубліковано 16 лютого 2022 року о 17:00

16 лютого до Запорізького центру первинної підготовки поліцейських завітали почесні  гості – пенсіонер ОВС Геннадій Дон та керівник вибухотехнічної служби обласної поліції Сергій Угрюмов. Вони поділилися з майбутніми поліцейськими своїми спогадами про роки служби на території інших держав. Наприкінці зустрічі героїв нагородили відзнаками від Запорізької обласної ветеранської організації ГО "Асоціація ветеранів МВС України".

Урочиста зустріч відбулася з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 33-річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан. У заході прийняли участь директор закладу Микола Назаренко, т.в.о. заступника директора Юрій Копанєв,  голова ветеранської організації Наталія Граматунова, пенсіонер ОВС старший лейтенант міліції у відставці Геннадій Дон і начальник Управління вибухотехнічної служби ГУНП в Запорізькій області полковник поліції Сергій Угрюмов.

Директор Запорізького центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» (м. Запоріжжя) Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Микола Назаренко підкреслив, що такі зустрічі вкрай важливі для розвитку та патріотичного виховання молодого покоління.

Першим про свій бойовий досвід розповів Геннадій Дон: «У радянські роки усі хлопці, які досягнули повноліття, одразу направлялися на строкову службу. І я не був виключенням. Мій перший бойовий досвід я набув в Афганістані, де проходив службу на посаді радіотелефоніста з 1981 по 1983 роки. Це було немов учора! Найяскравіші роки мого життя, які й досі живуть у моїй пам’яті».

За час служби у «гарячих точках» Геннадій Миколайович прийняв участь у понад 30 бойових операціях і рейдах, де завжди проявляв мужність і був прикладом для наслідування іншим бійцям. За два роки перебування в іноземній державі він нагороджений урядовою медаллю «За звитягу» та іншими почесними відзнаками уряду Демократичної республіки Афганістану.

Після повернення з Афганістану Геннадій Миколайович остаточно визначився з майбутньою професією та був прийнятий на службу до патрульно-постової служби міліції. За 10 років пройшов шлях від міліціонера до командира роти ППСМ. Але це лише професійна складова. Головне, що він здобув за роки роботи у міліції, це справжніх товаришів по службі. З ними пліч-о-пліч пройшов усі службові радощі та пережив негаразди.

Продовжив розповідь про свою роботу учасник бойових дій, начальник Управління вибухотехнічної служби ГУНП в Запорізькій області полковник поліції Сергій Угрюмов. «Мій професійний шлях розпочався у 1985 році також зі строкової служби в армії. Після 13 років служби у Збройних силах я прийняв рішення продовжити службу у лавах органів внутрішніх справ, про що зовсім не пожалкував. Адже професія вибухотехніка є досить цікавою, хоч і небезпечною» - відмітив керівник служби.

За часи служби в правоохоронних органах Сергій Леонідович пройшов шлях від старшого вибухотехніка до начальника управління. У період з листопада 1997 року по червень 1998 року він перебував з миротворчою місією в Боснії та Герцеговині. Захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, у 2014-2015 роках керівник двічі брав безпосередню участь у напрямку розмінування території у зоні проведення антитерористичної операції в Луганській області.

За високопрофесійне виконання службових обов’язків Сергій Угрюмов нагороджений Почесною грамотою МВС України, нагрудним знаком МВС «За відзнаку в службі» 1 та 2 ступеню, медаллю «За сумлінну службу» 2 та 3 ступеню та іншими вагомими заохоченнями. У 2014 році за особисту мужність і героїзм, виявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, полковник поліції нагороджений державною нагородою Президента України – орденом Данила Галицького.

Під час заходу майбутні поліцейські мали можливість поспілкуватися із запрошеними гостями та отримати відповіді на усі запитання.

 Після бесіди зі слухачами, гостей заохотили почесними відзнаками від профспілки поліції: Геннадій Дон нагороджений медаллю «За вірність традиціям», а полковник поліції Сергій Угрюмов – медаллю «За заслуги в миротворчій діяльності».

Наприкінці заходу директор учбового закладу Микола Назаренко подякував гостям за цікавий екскурс у їх цікаве професійне життя. Завершилася зустріч проведенням екскурсії для почесних гостей до Музею Запорізького училища професійної підготовки працівників міліції УМВС України в Запорізькій області.

Нагадаємо: У Запоріжжі поліцейські вшанували учасників бойових дій на території інших держав  

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux