Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські задокументували незаконну діяльність грального закладу
Опубліковано 17 березня 2023 року о 16:43

Під час обшуку в «ігорці» правоохоронці вилучили 12 комп’ютерів, флеш-накопичувачі та зошити із записами – як докази ведення незаконного бізнесу. Відносно відвідувачів закладу для азартних ігор складені адміністративні протоколи.

Діяльність нелегального об’єкта в Заводському районі міста виявили та задокументували працівники відділення поліції № 1 Запорізького райуправління під процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури.

Всупереч вимогам Закону України "Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор" клієнти отримували доступ до ігор з грошовими ставками, а сам підпільний заклад отримував незаконний прибуток.

Заклад, замаскований під приміщення, в якому не ведеться ніякої господарської діяльності, був оснащений комп’ютерною технікою зі спеціальним програмним забезпеченням.

16 березня слідчі разом із дільничними офіцерами територіального підрозділу поліції провели санкціонований обшук у вказаному приміщенні.

На момент візиту правоохоронців у закладі перебували адміністратор та три відвідувачі. В залі зафіксовано наявність підключеної до Інтернет-мережі комп’ютерної техніки, яка використовувалась для надання незаконних послуг.

У результаті обшуку вилучено 12 системних блоків, 12 моніторів, три флеш-накопичувачі та зошити із записами. Все спрямовано на експертизу.

Відносно відвідувачів грального залу поліцейські склали адміністративні протоколи за ст. 181 (Азартні ігриворожіння в громадських місцях) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Двом з них вручені повістки до воєнкомату.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 (Незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей) Кримінального кодексу України, правоохоронці встановлюють організаторів незаконного бізнесу та осіб, причетних до незаконного збагачення. Санкція статті передбачає штраф від десяти до сорока тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю строком на один рік. Досудове розслідування триває. Поліція звертається до громадян із проханням повідомляти про функціонування гральних закладів на спецлінію 102.

Нагадаємо: У Вільнянську поліцейські припинили діяльність підпільного грального бізнесу

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux