Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські викрили службову особу, яка отримала 900 доларів неправомірної вигоди
Опубліковано 22 червня 2023 року о 13:00

Ці кошти зловмисник вимагав за зняття з реєстрації та реєстрацію військовозобов’язаних за місцем проживання без відміток територіального центру комплектування. Правоохоронці затримали фігуранта на гарячому під час одержання суми "винагороди".

Співробітники Управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області разом із слідчими ГУНП в Запорізькій області під процесуальним керівництвом спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону викрили корупційну діяльність службової особи Департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, яка налагодила схему незаконного збагачення.

Поліцейські встановили, що начальник відділу формування та ведення реєстру територіальної громади цієї установи за хабар обіцяв допомогу трьом громадянам в ухиленні від мобілізації.

За певну «винагороду» зловмисник знімав з реєстрації та реєстрував «клієнтів» із числа військовозобов’язаних та резервістів за місцем проживання без дозволу керівника відповідного територіального центру комплектування. Свої послуги він оцінив у 900 доларів США.

20 червня правоохоронці задокументували факт одержання фігурантом обумовленої «винагороди» та вилучили речові докази злочинної діяльності.

Правопорушника затримано на підставі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Того ж дня слідчими обласного главку запорізької поліції затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання обрання йому запобіжного заходу.

За вчинене корупційне діяння підозрюваному загрожує до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, вживаються заходи щодо встановлення повного кола осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення.


Відділ комунікації поліції Запорізької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux