Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські викрили двох крадіїв
Опубліковано 10 липня 2023 року о 17:52

Один із зловмисників викрав сумку з грошима із вантажівки, а інший – «спеціалізувався» на мобільних телефонах. Правоохоронці розшукали правопорушників та повернули власникам частину викраденого майна. Наразі фігурантів перевіряють на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території міста та області.

23 червня до поліції надійшло повідомлення від жителя міста про крадіжку особистого майна. 34-річний чоловік повідомив, що невідома особа шляхом вільного доступу до офісного приміщення у Комунарському районі викрала його сумку з документами та мобільним телефоном.

На місці події працювали слідчо-оперативна групи та працівники кримінальної поліції. Правоохоронці опитали можливих свідків злочину та вилучили відео з камер спостереження, яке зафіксувало протиправні дії зловмисника.

Вони оперативно встановили особу крадія. Ним виявився 22-річний раніше судимий чоловік, який вже перебував у розшуку за аналогічний злочин, вчинений на території Олександрівського району.

27 червня у результаті оперативних заходів працівники кримінальної поліції розшукали та затримали фігуранта на території сусідньої області.

Як з’ясувалось, зловмисник встиг позбутися викраденого майна. Оперативники встановили його покупців та вилучили речові докази.

Під процесуальним керівництвом Шевченківської та Вознесенівської окружних прокуратур затриманому повідомлено про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

А 7 липня оперативники викрили 16-річного раніше судимого за майнові злочини запоріжанина, який вчинив крадіжку з автомобіля у Вознесенівському районі. Поліцейські встановили, що поки водій спав, зловмисник проник до кабіни ватажівки та викрав барсетку з документами та грошима в сумі 11600 гривень.     Грошові кошти юнак витратив, а інші речі викинув неподалік місця злочину. Під час слідчих дій за участі фігуранта правоохоронці виявили та вилучили сумку та паспорт потерпілого.


Наразі вирішується питання щодо повідомлення правопорушнику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури. За злочин, вчинений в умовах воєнного стану, обом фігуратам загрожує до восьми років ув’язнення.

Відділ комунікації поліції Запорізької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux