Портал в режимі тестування та наповнення
Обережно шахраї: запорізькі поліцейські вкотре закликають громадян були пильними
Опубліковано 10 липня 2023 року о 16:32

За вихідні до територіальних підрозділів поліції звернулись понад 20 осіб з повідомленнями про те, що стали жертвами шахрайських дій невідомих. Загалом потерпілі втратили понад 100 тисяч гривень. За всіма фактами розпочаті кримінальні провадження. Правоохоронці вживають заходів для встановлення зловмисників.

Поліцейські Запоріжжя застерігають громадян щодо різноманітних схем аферистів. Вони продовжують полювати на довірливих людей та шляхом обману заволодівають їх грошима, адже шахрайство - найлегший із незаконних способів заробітку.

Так, 8 липня до Запорізького райуправління поліції звернулась 26-річна жінка, яка повідомила, що в мережі Інтернет розмістила оголошення про продаж дитячого візочка. Через деякий час їй на мобільний телефон надійшло повідомлення з текстом «отримати гроші» та посиланням для оформлення доставки товару. Заявниця перейшла за посиланням та ввела реквізити своєї банківської картки. Згодом вона виявила, що з її рахунку були списані майже 11 тисяч гривень. Продавчиня зрозуміла, що стала жертвою шахрайської схеми.

Майже в аналогічну пастку аферистів потрапила й 56-річна мешканка Заводського району, яка намагалась продати меблі через інтернет. Через необачність жінка втратила 10 тисяч гривень.

Також до відділу поліції № 3 ЗРУП із заявою звернувся 71-річний чоловік. Він повідомив, що в одній із соціальних мереж виявив оголошення про фінансову допомогу українцям. Перейшовши за посиланням, пенсіонер ввів реквізити своєї банківської картки, а пізніше йому надійшло повідомлення про списання грошей в сумі понад 13 тисяч гривень.

Впродовж 9 липня майже з аналогічними завами звертались інші мешканці обласного центру. Лише троє громадян виявили обачність та, запідозривши можливу небезпеку, перервали спілкування з незнайомцями, а в поліцію звернулись з метою інформування.

За всіма фактами злочинів, передбачених ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, поліцейські розпочали кримінальні провадження. Наразі правоохоронці вживають заходів для встановлення всіх обставин подій та фігурантів.

Шановні громадяни, не довіряйте незнайомцям і не поспішайте переказувати кошти на невідомі рахунки або вводити банківські реквізити за підозрілими посиланнями. Будьте обачними та надзвичайно обережними у фінансових питаннях. Якщо ви стали жертвою аферистів, не гайте часу, якнайшвидше зверніться до найближчого територіального підрозділу поліції.

Нагадаємо: На Запоріжжі поліцейські затримали підозрюваного у скоєнні низки шахрайств за схемою «ваш родич у біді»

Відділ комунікації поліції Запорізької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux