Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Запорізькі поліцейські викрили двох крадіїв
Опубліковано 30 травня 2023 року о 12:31

У пошуках легкої наживи зловмисник викрав будівельні інструменти з приватного гаража, інший правопорушник заволодів чужим майном у дачному будинку. Правоохоронці викрили правопорушників та повернули власникам частину викраденого. За злочин, вчинений в умовах воєнного стану, фігуратам загрожує до восьми років ув’язнення.

27 травня до відділу поліції № 3 Запорізького райуправління поліції надійшло повідомлення від жителя Шевченківського району про крадіжку особистого майна. Чоловік розповів, що невідомий проник до його гаража та викрав звідти електроінтрументи та генератор.

На місці події поліцейські зібрали необхідну інформацію, вилучили відео з камер спостереження в районі вчинення злочину, а невдовзі встановили причетність до крадіжки 45-річного раніше судимого за майнові злочини місцевого жителя.

Як з’ясувалось, частину викраденого майна зловмисник встиг продати знайомому, решту заклав у ломбард.

Речові докази вилучені.

Після проведення низки слідчих дій фігуранту буде повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України.

28 травня аналогічний злочин розкрили оперативники Запорізького районного управління поліції. Правоохоронці викрили на «гарячому» 54-річного раніше судимого чоловіка, який обікрав один із дачних будинків у Дніпровському районі. Чоловік спочатку виніс частину чужого майна, а потім зухвало повернувся на місце злочину, щоб ще чимось поживитися. У цей час його засікли поліцейські.

Правопорушника затримано на підставі ст. 208 Кримінального кодексу України.

Під час огляду за місцем мешкання фігуранта та його знайомого правоохоронці виявили та вилучили викрадене майно – два комп’ютерні монітори, тренажер та рулони шпалер.


Слідчим Запорізького РУП затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux