Портал в режимі тестування та наповнення
Поліцейські Запоріжжя розкрили два угони транспортних засобів
Опубліковано 30 травня 2023 року о 11:20

Наприкінці минулого тижня до підрозділів поліції Комунарського та Запорізького районів надійшли повідомлення про незаконні заволодіння автомобілями. Для їх розшуку в дію негайно були введені спеціальні поліцейські плани «Перехват» та орієнтовані всі наряди. Правоохоронці оперативно встановили особи зловмисників та угнані транспортні засоби. Наразі автомобілі повернуті власникам, а фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів. 

25 травня до відділу № 6 Запорізького райуправління поліції надійшло повідомлення від чоловіка про те, що близько 17:00 з подвір’я в селі Червонодніпровка зник його автомобіль ВАЗ-2106.

На місці події працівники слідчо-оперативної групи встановили, що за декілька днів до цього 46-річний потерпілий надав переселенцю свій дачний будинок для тимчасового проживання. Викрадення транспорту співпало зі зникненням квартиранта та особистих речей власника.

Поліцейські провели низку оперативно-пошукових заходів та наступного дня встановили місце перебування викраденої автівки, а трохи згодом - зловмисника. Ним виявився той самий квартирант, який лише декілька тижнів тому звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за вчинення майнових злочинів. Фігурант вирішив скористатися довірою запоріжанина, та, коли той спав, взяв його сумку з мобільним телефоном, грошима, документами, каблучкою. Також він безперешкодно заволодів транспортним засобом та поїхав у Запоріжжя, де витратив на власні потреби всі викрадені кошти.

25-річному чоловіку вже повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) та ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

26 травня до відділу № 4 (Комунарський) Запорізького РУП надійшла заява від 60-річного чоловіка про те, невідома особа незаконно заволоділа його автомобілем «Renault Duster», припаркованого у дворі багатоквартирного будинку. Також власник транспорту повідомив, що напередодні втратив від нього ключі.

Завдяки професійним та злагодженим діям правоохоронці вже наступного дня розшукали викрадену іномарку та причетного до злочину чоловіка.

41-річний раніше судимий мешканець Запорізького району скористався знайденими ключами та заволодів чужим автомобілем.

Наразі йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає до п'яти років позбавлення волі.

Досудове розслідування в обох кримінальних провадженнях триває під процесуальним керівництвом Шевченіківської та Запорізької окружних прокуратур.

Нагадаємо: На Запоріжжі поліцейська офіцерка громади затримала зловмисника, який скоїв розбійний напад на літнього чоловіка

Відділ комунікації поліції Запорізької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux