Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські розкрили вбивство вагітної на тимчасово окупованій території
Опубліковано 18 листопада 2022 року о 16:00

Раніше судимий мешканець Кам’янка-Дніпровського району, дізнавшись від жінки, що скоро стане батьком її дитини, наважився на страшний злочин. Він задушив свою жертву клейовою стрічкою та сховав тіло у вигрібній ямі. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років або довічне ув’язнення.

Жителі тимчасово окупованої території Запорізької області продовжують звертатися по допомогу до української поліції, адже в захопленій частині регіону норми законодавства не діють. Всі звернення про кримінальні правопорушення, скоєні на вказаних територіях, реєструються в підрозділах Національної поліції в Запорізькій області і за ними проводяться досудові розслідування. Розкривати злочини «наосліп», без виїзду на місце події та збору слідів набагато складніше, але можливо.

Так, в середині липня цього року до відділу поліції № 4 (Комунарський) Запорізького районного управління поліції по спецлінії «102» надійшло повідомлення від мешканця села Дніпровка Кам’янка-Дніпровського району про вбивство його сестри. Оскільки територія скоєння злочину тривалий час перебувала під окупацією російських загарбників, поліцейські Василівського районного управління поліції негайно розпочали дистанційне розслідування.

Правоохоронці встановили, що впродовж останніх двох місяців 19-річна дівчина мала романтичні відносини із місцевим раніше судимим чоловіком, від якого завагітніла. Дізнавшись про це, 23-річний фігурант провадження не захотів брати на себе відповідальність та схиляв потерпілу зробити переривання вагітності. Під час однієї із зустрічей на території приватного домоволодіння, де чоловік працював по найму, між парою виник конфлікт, у результаті якого чоловік задушив жінку клейовою стрічкою. З метою приховування вчиненого злочину вбивця перетягнув тіло небіжчиці до зливної ями та засипав її сміттям. Вбиту дівчину через декілька днів знайшли родичі та повідомили до поліції.

Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками вчиненого злочину, передбаченого п. 2 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство, жінки, яка завідомо для винного перебувала у стані вагітності) Кримінального кодексу України.

Наразі зловмиснику заочно повідомлено про підозру у скоєнні особливо тяжкого злочину. Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Василівської окружної прокуратури.

Незважаючи на тимчасову окупацію уникнути відповідальності перед законом не вдасться жодному зі злочинців, що намагаються скритися від правосуддя за лінією фронту.

Нагадаємо: Внаслідок зіткнення двох автомобілів у Запоріжжі загинула пасажирка – слідчі відкрили кримінальне провадження

Відділ комунікації поліції Запорізької області




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux