Портал в режимі тестування та наповнення
Внаслідок зіткнення двох автомобілів у Запоріжжі загинула пасажирка – слідчі відкрили кримінальне провадження
Опубліковано 16 листопада 2022 року о 16:00

Дорожньо-транспортна пригода сталася учора в Дніпровському районі. Причини та обставини аварії встановлюються. Поліцейські закликають усіх учасників дорожнього руху бути взаємоввічливими та неухильно дотримуватися правил безпеки на автошляхах!

15 листопада близько 11:00 64-річний водій автомобіля ЗАЗ здійснював рух проїжджою частиною вул. Істоміна в напрямку вул. Героїв 37 батальйону. При виконанні маневру ліворуч перетнув суцільну лінію дорожньої розмітки та виїхав на зустрічну смугу дорожнього руху, де допустив зіткнення з автомобілем «Renault» під керуванням водія, 1992 року народження.

Внаслідок аварії 66-річна пасажирка «таврії» отримала травми, не сумісні з життям.

На місці події працювали слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції та слідчі з розслідування злочинів у сфері транспорту.

За результатами проведеного медичного огляду обидва водії-учасники ДТП - тверезі.

Транспортний засіб ЗАЗ вилучено та поміщено на територію спецмайданчика.

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 (Порушення правил дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. Для встановлення обставин ДТП призначено низку експертиз.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Поліція звертається до свідків аварії або водіїв транспортних засобів, які мають відеозаписи, що стосуються вказаної події, із проханням відгукнутись та звернутись за телефоном (098) 862-72-92 або 102.

Поліцейські наголошують, що у зв’язку з обмеженням споживання електроенергії та відсутністю вуличного освітлення в темну пору доби, всі учасники дорожнього руху мають сумлінно дотримуватись ПДР.

Водії зобов’язані дотримуватися швидкісного режиму, безпечної дистанції та, за можливості, утримуватися від поїздок у нічний час. Пішоходам варто подбати про власну безпеку – носити одяг з світловідбивальними елементами, користуватися ліхтариками та, перед тим, як переходити дорогу, переконатись, що поруч немає машин.

Нагадаємо: Запорізька поліція закликає: будь помітним на дорозі – убезпеч себе та інших від біди!

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux