Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські розкрили два пограбування
Опубліковано 17 листопада 2022 року о 17:55

В обох випадках потерпілі перебували на зупинках громадського транспорту в різних районах міста. Співробітники поліції спрацювали оперативно і по «гарячих слідах» встановили зловмисників. Відкриті кримінальні провадження. 

15 листопада до чергової частини відділу поліції № 2 (Олександрівський) Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення від місцевої мешканки про пограбування її 14-річного сина. На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група територіального відділу поліції.

Правоохоронці встановили, що в той час, коли неповнолітній перебував на зупинці громадського транспорту на вулиці Поштовій, до нього підійшов дорослий чоловік. Він заговорив із хлопцем, а потім раптом вихопив у нього з рук мобільний телефон та швидко втік, не зважаючи на крики про допомогу.

За вказаною інформацією поліцейські провели низку слідчо-пошукових заходів та встановили особу зловмисника. Ним виявився 30-річний місцевий чоловік, який раніше неодноразово вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення корисливих злочинів.

Також 16 листопада до чергової частини відділу поліції № 3 (Шевченківський) Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення від 25-річної жінки про її пограбування.

За лічені хвилини на місце події прибули оперативники територіального підрозділу поліції. Правоохоронці встановили, що близько 18:30 на трамвайній зупинці до потерпілої наблизився незнайомець, вихопив із кишені її куртки мобільний телефон та зник у темряві. Завдяки небайдужим громадянам оперативники затримали грабіжника неподалік від місця події. Виявилось, що 35-річний фігурант не вперше порушує закон - раніше його притягували до кримінальної відповідальності за вчинення шахрайських дій. Викрадений мобільний телефон поліцейські повернули потерпілій.

За обома фактами вчинених злочинів слідчими відкриті кримінальні провадження за ч. 4 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. На цей час вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру та обрання їм запобіжних заходів.

За скоєння злочину в умовах воєнного стану раніше судимим грабіжникам загрожує до десяти років ув’язнення. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо: У Запоріжжі правоохоронці по «гарячих слідах» затримали трьох чоловіків за скоєння пограбування серед білого дня

Відділ комунікації поліції Запорізької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux