Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські провели робочу зустріч з працівниками прокуратури та уповноваженими державними службами з питань запобігання дитячому суїциду
Опубліковано 09 червня 2023 року о 14:33

Працівники поліції обговорили з фахівцями соціальних служб, освітянами, працівниками прокуратури та представником громадської організації випадки вчинення самогубств чи самоушкоджень серед дітей. Учасники наради виділили головні аспекти проблеми та визначили вектори подальшої співпраці з вчасного виявлення та запобігання дитячим самогубствам.

Питання умисного заподіяння власної смерті дітьми завжди було актуальним. Несформована дитяча психіка дуже гостро реагує на будь-які навколишні подразники, особливо коли є непорозуміння в родині чи серед однолітків – булінг, нерозділене кохання тощо. Упродовж поточного року поліцейські зареєстрували один факт вчинення самогубства та п’ять його спроб серед підлітків.

8 червня відбулася робоча зустріч з питань своєчасного виявлення суїцидальних намірів дитини за участі начальника управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції Романа Крупеницького, начальника відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ольги Зінченко, начальника відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Запорізької обласної прокуратури Олени Крючкової, директора Запорізького міського центру соціальних служб Людмили Токарєвої, т.в.о. директора Департаменту освіти і науки ЗОДА Віктора Захарчука та голови громадської організації «Безпечний простір» Тимофія Сайтарли. На нараді обговорили спільні заходи щодо попередження та недопущення прояву намірів вчинення самогубств у підлітків – поширення інформації серед дітей про телефони екстренної психологічної підтримки, забезпечення психологічної допомоги в освітніх закладах та проведення психологічної роботи з дітьми, схильними до вчинення самоушкоджень, булінгу або жорстокого поводження з однолітками чи тваринами.

«Запобігти тривожній тенденції можна завдяки спільним зусиллям уповноважених державних та правоохоронних органів, освітян та батьків. Такі дії мають бути спрямовані на раннє виявлення дітей, які перебувають у зоні ризику, і проведення з ними профілактичної роботи задля уникнення тяжких наслідків», - зазначив начальник управління превентивної діяльності Головного управління Нацполіції Роман Крупеницький.

Нагадаємо: В обласному главку поліції Запоріжжя підписали меморандум про співпрацю в межах впровадження та розвитку дитячого руху «Байда»

Відділ комунікації поліції Запорізької області 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux