Портал в режимі тестування та наповнення
В обласному главку поліції Запоріжжя підписали меморандум про співпрацю в межах впровадження та розвитку дитячого руху «Байда»
Опубліковано 31 травня 2023 року о 17:32

Очільник поліції області Артем Кисько, голова ЗОВА Юрій Малашко, в.о. міського голови Анатолій Куртєв, а також керівники шістьох громадських організацій взяли участь у підписанні багатостороннього меморандуму про взаємодію в межах дитячого проєкту.

Нагадаємо, у березні цього року за ініціативою ювенальних поліцейських Запоріжжя стартував дитячий проєкт, який за результатами оголошеного конкурсу отримав назву – «Байда». 

Головна мета зазначеної ініціативи - виховання дітей віком від 12 до 17 років на основі суспільно-державних принципів, патріотично-правового характеру та шанобливого ставлення до української нації, традицій, сприяння їх розвитку та самореалізації, організація корисного довкілля, зокрема із залученням до систематичних занять фізичною культурою та спортом.

«Сьогодні - вирішальний етап впровадження дитячого руху «Байда». Ми підписуємо меморандум про співпрацю. Наступний крок – вже безпосередній запуск цього проєкту. Він буде багатогранним, не йтиме врозріз з іншими державними проєктами - навпаки буде гарним їх доповненням. Організація нашої роботи буде побудована на засадах любові до спорту та рідного краю, щирому патріотизмі, адже з цього починається держава. Саме тому ми вибрали найбільш свідому вікову категорію дітей», - розповів присутнім керівник главку поліції Артем Кисько.

Попередньо планується підготувати близько 30 дітей. Упродовж трьох тижнів вони пройдуть спеціальне навчання, познайомляться з основними напрямками новоствореного проєкту, отримають посвідчення та форму, і вже потім почнуть брати участь у програмі, яку розробили спеціально для них.

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко зазначив: «Наша мета – забрати дітей з вулиць. На території області зараз йдуть активні бойові дії, і вони, на жаль, не відвідують навчальні заклади. В цій організації діти будуть при справі, отримуватимуть необхідні в наш час навички та вміння. Ми робитимемо все можливе для цього, і думаю, що наступні багатосторонні меморандуми будуть вже із міжнародними організаціями. Наші діти на гідному рівні представлятимуть Запорізьку область».

З вітальним словом також виступив в.о. міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв: «Символічно, що ми підписуємо цей меморандум напередодні Дня захисту дітей. Вони зараз дуже цікавляться людьми в однострої, бо відчувають, що це - захист та прапорядок. Важливо, щоб ми цю зацікавленість спрямували в потрібне русло. А найголовніше - молодь відчуває свою українську ідентичність, а саме на цьому фундаменті якраз і будується держава. Дуже правильно, що і влада, і громадські організації створюють такий простір для дітей. Дякую всім, хто це робить. А ми, зі свого боку, будемо підтримувати їхню ініціативу».

Уклавши Меморандум, сторони домовились плідно співпрацювати з метою досягнення запланованих результатів.


 «Хочу подякувати всім, хто долучився і підтримав нашу ідею – ОВА, міській владі, представникам департаментів освіти, туризму та спорту. У співпраці ми виховаємо гідне майбутнє покоління», - підсумував начальник ГУНП в Запорізькій області Артем Кисько.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux