Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі оперативники викрили крадіїв
Опубліковано 15 серпня 2023 року о 14:03

У обох випадках потерпілі через власну неуважність втратили свої барсетки. Один із чоловіків залишив свою на вулиці без нагляду, інший – забув на столику в закладі відпочинку. Правоохоронці розшукали правопорушників і повернули частину викраденого. За злочин, вчинений в умовах воєнного стану фігурантам загрожує до восьми років ув’язнення.

31 липня до відділу поліції № 3 Запорізького райуправління поліції за допомогою звернувся 46-річний запоріжанин. Заявник повідомив, що невідомий викрав його барсетку, яку він залишив без нагляду на велосипеді біля одного із закладів відпочинку в Шевченківському районі. Зі слів потерпілого, в сумочці були банківські картки, мобільний телефон та 3000 гривень.

Співробітники кримінальної поліції перевірили камери відеоспостереження в районі місця злочину. За допомогою одного з відеозаписів оперативники встановили особу зловмисника, а згодом - його місцезнаходження.

Ним виявився 46-річний раніше судимий за корисливі злочини житель міста. Під час огляду правоохоронці виявили та вилучили у нього гаджет та банківські картки потерпілого. Викрадені гроші зловмисник встиг витратити на власні потреби.

Слідчі під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Наразі він перебуває під вартою.

Крім цього, оперативники відділу поліції № 1 Запорізького РУП викрили 39-річного жителя обласного центру, який вкрав у одному з кафе Вознесенівського районі забуту відвідувачем барсетку із чималою сумою коштів (46 тисяч гривень). Не врахував порушник одного - що в закладі була встановлена камера відеоспостереження. 

У результаті оперативно-розшукових заходів за два дні працівники поліції встановили особу крадія та його місцезнаходження. У правопорушника виявили та вилучили речі потерпілого. Викрадені гроші він встиг витратити.

За фактом вчинення крадіжки відкрито кримінальне провадження.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури.

Нагадаємо: Запорізькі поліцейські припинили злочинну діяльність викрадача кабельно-провідникової продукції

Відділ комунікації поліції Запорізької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux