Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі слухачам «Академії поліції» розповіли про ціну свободи та незалежності українського народу в умовах збройної агресії рф
Опубліковано 15 серпня 2023 року о 14:33

Мета зустрічі - вшанування пам’яті героїв, які відстоюють незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої держави. Захід відбувся в обласному главку поліції за участі заступника начальника запорізької поліції Юрія Небеського, начальника управління вибухотехнічної служби Сергія Угрюмова, начальника відділу забезпечення вибухобезпеки УВТС ГУНП в області Володимира Шкурка та голови запорізької обласної профспілкової організації атестованих працівників поліції ОВС Віктора Нестеренка.

«Російські загарбники намагались захопити Україну за три дні. Завдяки мужності, відданості та супротиву українського народу їм цього зробити не вдалося. Сьогодні ми повинні знати та пам’ятати героїчні вчинки громадян, які ціною власного життя та здоров’я відстоюють цілісність і недоторканість нашої країни. Це не тільки військовослужбовці ЗСУ, а й прикордонники, рятувальники та поліцейські», - наголосив полковник поліції Юрій Небеський.

Почесний гість заходу - учасник бойових дій, нагороджений орденом Данила Галицького «За мужність і героїзм», Сергій Угрюмов розповів правоохоронцям про свою службу «без права на помилку» від початку збройної агресії рф і донині.

Поліцейський наголосив, що сьогодні Запорізька область - найбільш замінована. Саме тому сапери забезпечують шлях для просування наших оборонців і йдуть попереду всіх. За 1,5 роки війни вибухотехнічними підрозділами України звільнено 8,3 тисячі квадратних кілометрів від небезпечних «схованок» окупантів. На жаль, за цей період під час виконання службових обов’язків 27 працівників цієї служби було травмовано.

Про свій шлях до обраної професії та специфіку служби під час воєнного стану розповів і інший учасник бойових дій - начальник відділу забезпечення вибухобезпеки УВТС ГУНП області Володимир Шкурко.

Майор поліції зауважив, що професійні навички у його роботі важливі, досвід приходить з роками, але іноді не зробити фатальну помилку допомагає саме інтуїція. Розслаблятись зарано, бо ворог – підступний і застосовує новітні технології та подвійні пастки. Наші фахівці постійно підвищують кваліфікацію та черпають нові знання від колег-військових. Сьогодні ніхто у світі не має такого досвіду, як українські вибухотехніки.

Голова запорізької обласної профспілки розповів присутнім про діяльність волонтерського руху ГУНП в Запорізькій області з початку військової агресії рф.

«До війни у 2014 році ніхто не був готовий, ні матеріально, ні психологічно. Невідомо, чи вистояла б наша держава, якби на той час українці не згуртувались і разом не стали проти російської навали», - зауважив Віктор Нестеренко.

Волонтерський рух об’єднав наше суспільство, а на захист країни мобілізувались усі люди. Не залишились осторонь і колишні правоохоронці. Так, у перший день повномасштабної війни у лютому 2022 року майже 300 пенсіонерів і ветеранів ОВС отримали зброю та долучились до охорони громадського порядку в Запоріжжі та області.

Переглядаючи пам’ятні світлини музею, Віктор Нестеренко розповів слухачам про героя війни нашого часу - Романа Алешкевича, який 25 років життя присвятив службі в правоохоронних органах в Донецькій та Запорізькій областях. У перші місяці широкомасштабного вторгнення він свідомо вступив до лав ЗСУ, щоб боронити українську незалежність на «нулі». 21 грудня під час бойових дій під Бахмутом загинув.


Згадали присутні подвиг вільнянського правоохоронця Юрія Дмитрієва, який, перебуваючи на заслуженому відпочинку, у 2014 році один із перших вступив у батальйон поліції особливого призначення «Скіф», а згодом перевівся на «передову» до полку «Дніпро-1». Загинув 21 липня 2015 року від кулі снайпера.

На жаль, це не єдині втрати в родині запорізьких поліцейських. Так, 30 вересня минулого року внаслідок обстрілу гуманітарної колони на Оріхівському шосе загинув майор поліції Максим Здоревський, а 12 серпня під час виконання службових обов’язків у місті Оріхів – капітан поліції Іван Іщенко.

Маємо чимало прикладів героїчного служіння українському народу. Тож пам’ятаємо наших героїв, бо хто пам’ятає історію, у того є майбутнє!

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux