Портал в режимі тестування та наповнення
За минулий рік на Запоріжжі поліцейські розшукали понад 360 дітей
Опубліковано 04 січня 2023 року о 12:58

Щодоби на спецлінію 102 надходить близько десяти повідомлень про безвісне зникнення громадян. Загалом же за рік зареєстровано понад 3000 таких звернень, з них 410 – про зникнення дітей. Завдяки оперативному реагуванню, злагодженій роботі та залученню до пошукових заходів максимальної кількості особового складу правоохоронців 364 дитини розшукано вже протягом доби. До речі, найменший вік загубленців - 4 роки. 

Не повернувся вчасно додому, втекла після сварки, не відповідає на телефонні дзвінки – подібні випадки мають бути приводом для тривоги й негайного звернення до поліції. Особливо, коли втечі повторюються. Так, минулого року понад 50 неповнолітніх двічі й більше покидали домівку.

То що ж змушує дітей залишати дім – місце, в якому вони мають почуватися найбільш захищеними? На емоційний стан неповнолітніх може впливати багато факторів. Як правило, це нерозуміння оточуючих, несприйняття індивідуальності дитини суспільством, цькування однолітками, психологічне, фізичне або навіть сексуальне насильство.

Щоб попередити зникнення дітей, ювенальні поліцейські рекомендують відповідально ставитися до їх виховання. Цікавитись життям та інтересами дитини, контролювати місцезнаходження та бути обізнаними щодо кола спілкування підлітків. Надважливо проводити разом вільний час, знаходити спільні теми для спілкування або хобі, хвалити їх та підтримувати. Профілактика дитячих втеч з дому дуже проста - це довіра, любов та взаєморозуміння.

Та якщо дитина все ж таки зникла, поліцейські радять батькам або особам, які їх замінюють, не панікувати і виконати простий алгоритм дій:


- зателефонувати родичам, найближчим друзям та знайомим вашої дитини;

якщо не вдалося самотужки встановити місцеперебування дитини, негайно телефонувати на 102;

- надати поліцейським актуальне фото дитини з чітким зображенням обличчя, опис, у чому була одягнена та речі, на яких можуть бути її відбитки, запах чи волосся;

- надати поліції якомога більше інформації про звички дитини, її вподобання, якими соцмережами користується, чи були конфліктні ситуації вдома чи з однолітками раніше, чи вже залишала домівку і де в цей час перебувала.

Своєчасно розпочаті пошукові заходи - запорука успішного результату та швидкого повернення дітей в родини, наголошують ювенальні поліцейські.

Нагадаємо: В очікуванні новорічного дива: Запорізькі поліцейські привітали діточок-переселенців з прийдешніми святами

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux