Портал в режимі тестування та наповнення
За добу поліцейські задокументували 95 ударів по території Запорізької області
Опубліковано 17 січня 2023 року о 13:10

Під вогнем терористів опинилися обласний центр, околиці міста, населені пункти Запорізького, Василівського та Пологівського районів. Унаслідок збройної атаки зафіксовані руйнування житлової, цивільної та критичної інфраструктури. За медичною допомогою звернулися 9 осіб, з них – четверо госпіталізовані. 

16 січня від збройної агресії окупаційних військ постраждали Запоріжжя, Малокатеринівка, Біленьке, Гуляйполе, Оріхів, Залізничне, Новоандріївка, Червоне, Чарівне, Темирівка, Ольгівське, Щербаки, Новоданилівка, Мала Токмачка, Білогір’я, Стараукраїнка, Малинівка, Новопавлівка, Степногірськ, Степове, Кам’янське, Плавні, Малі Щербаки.

 Нагадаємо, вчора близько 00:50 російські війська вдарили ракетами по одному з житлових кварталів міста. Внаслідок атаки зайнялося гаражне приміщення, розташоване поряд із п’ятиповерхівкою, відбулося займання в оселях. Вогнем знищено декілька квартир у торці багатоквартирного житлового будинку. Крім того вибуховою хвилею у довколишніх будинках повибивало шибки та балконні рами, пошкодило автомобілі, офісні приміщення, магазини, будівлі підприємств. У результаті ракетного обстрілу постраждали дев’ятеро людей – чотирьох госпіталізовано до медичних закладів, із них – двоє дітей, 9 та 15 років.

Ще одне влучання С-300 зафіксовано у передмісті Запоріжжя. Ракета влучила по території підприємства, пожежею знищено майно, що зберігалося в ангарному приміщенні.


Крім того, працівники поліції задокументували пошкодження у Запорізькому та Василівському районах. Вибуховою хвилею та осколками розірваних снарядів у приватних будинках побило дахи, вікна та паркани.

На Пологівщині армія рф застосувала проти мирного населення РСЗВ та артилерію. Місцеві поліцейські зібрали докази воєнних злочинів росіян.

За фактом збройної агресії слідчі поліції та УСБУ в Запорізькій області відкрили кримінальні провадження за ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Поліція наполегливо рекомендує громадянам виїжджати до більш безпечних місць і регіонів. Так, за минулу добу евакуйовано залізничним транспортом з міста Запоріжжя до міст Львів, Чоп та Ковель 850 осіб, з них – 115 дітей.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux