Портал в режимі тестування та наповнення
З початку року на Запоріжжі правоохоронці задокументували 10 фактів незаконної порубки та перевезення деревини
Опубліковано 20 січня 2023 року о 11:23

Правопорушення виявлені на території Запорізького, Пологівського та Василівського районів. «Чорним лісорубам» може загрожувати покарання від штрафу до позбавлення волі до 7 років.

Незаконна порубка дерев є одним з найпоширеніших порушень природоохоронного законодавства. Працівники поліції регулярно проводять активну роботу з виявлення та запобігання екологічним злочинам, здійснюють рейди на території лісових масивів та полезахисних смуг.

Так, минулого тижня поліцейські офіцери Михайлівської територіальної громади задокументували три факти незаконної порубки та перевезення деревини.

9 січня під час патрулювання в селі Михайлівка Запорізького району поліцейські офіцери громади виявили 42-річного місцевого мешканця, який перевозив свіжоспиляні фрагменти деревини «акація біла».

Через кілька днів майже за аналогічних обставин в тому ж селі поліцейські викрили 29-річного мешканця села Гнаровське. Чоловік перевозив близько 5 кубометрів свіжоспиляної акації.

13 січня у Богатирівці Запорізького району ПОГи зупинили для перевірки 32-річного водія автомобіля ГАЗ. Під час огляду кузова транспортного засобу правоохоронці виявили фрагменти свіжоспиляної аналогічної деревини об'ємом 3 кубометри.

Також у передмісті обласного центру працівники Мелітопольського РУП зупинили 47-річного керманича вантажного авто. Чоловік перевозив вже розпиляну деревину порід «акація», «шовковиця» та «в’яз». Вантажівку та 3 кубометри деревини вилучено.

У Пологівському районі працівниками відділу поліції №1 (Гуляйполе) Пологівського РВП виявлено три факти незаконної вирубки деревини. Події відбулися в селах Воздвижівка, Новоіванівка та Цвіткове. Загалом лісоруби спиляли близько 10 кубометрів деревини.

Ще одне правопорушення задокументовано працівниками Василівського РУП у селі Приморське на території лісництва. Там співробітники поліції виявили 35-річного чоловіка, який розпилював і складав на купу стовбури дерев акації та кримської сосни загальним об’ємом 2 кубометри.

За всіма зазначеними фактами відомості внесені до ЄРДР за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. В ході досудового розслідування стане відома сума збитків, заподіяних екосистемі територіальних громад. На цей час, фігуранту, який у селі Приморське спилював дерева на території лісництва, вже повідомлено про підозру.

Якщо ви стали свідками незаконної вирубки деревини, просимо повідомити про це на цілодобову спецлінію 102 для негайного реагування на правопорушення.

Нагадаємо: Операція «Акциз» у Запоріжжі: за 2022 рік поліцейські склали понад тисячу адмінпротоколів про розповсюдження безакцизних товарів

Відділ комунікації поліції Запорізької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux